Nieuws

Interview met Mel. Popsport Limburg deelnemer 2021

Mel Popsport 19-02-2021

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Marieke Steeghs a.k.a. MEL en ik kom uit Sevenum, Limburg.

Wat voor muziek maak je?
Ik maak zelf alternatieve/singer-songwriter muziek, maar ik vind andere genres zoals rock ook leuk om te doen.

Wanneer/hoe ben je hiermee begonnen?
Zingen en liedjes schrijven doe ik al sinds dat ik klein ben. Dit deed ik vroeger op een klein, groen speelgoed keyboardje, op mijn 11e ben ik begonnen met pianolessen op een echte piano! Daarna volgde gitaar en ukulele, die ik mijzelf aanleerde. Vanaf daar ben ik verder gegaan met liedjes schrijven en ik ben nu ongeveer 3 jaar bezig met serieus muziek maken.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Ik wil graag verder komen in de muziek, maar ben nog niet zo bekend met het zakelijke aspect. Ik denk dat popsport mij de juiste tools kan brengen om verder te komen. Ik heb al ontzettend veel geleerd en daar doe ik het voor! Verder vind ik het ook erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat doe je zoal of heb je al gedaan bij Popsport?
Ik heb tot nu toe 2 workshops gehad. 1 over songwriting en 1 over branding en social media. Vooral de branding workshop heeft mij erg geholpen.

Waar verheug je je het meest op bij Popsport?
Ik verheug mij op de eindshowcase. Ik kijk er naar uit om te horen hoe iedereen zich heeft ontwikkelt in deze periode, en ik wil graag laten zien hoe ik verder gekomen ben.

Wat betekent het network voor je?
Veel! Ik denk dat het network mij mogelijkheden kan brengen en ik vind het ook gaaf om mensen te leren kennen die dezelfde intresses hebben als ik.

Tegen welke artiest kijk je het meest op of wie inspireert je?
Tegen Dodie, Panic! At the disco frontman Brendon urie en Billie Eilish

Met wie zou je ooit willen samenwerken?
Het lijkt me echt ontzettend gaaf om ment Dodie, Billie Eilish of Brendon Urie samen te werken. Zij zijn echt mijn grootste idolen en ik kijk erg tegen hen op. Met hun samenwerken zou mijn grootste droom zijn.

Op welk festival of op welke locatie zou je ooit willen optreden?
Het is een grote droom van mij om in Los Angeles of London op te treden!

Wat is je favoriete (muzikale) moment van de afgelopen jaren?
Het muzikantineweekend 2020. Dit weekend werden we in een willekeurige band geplaatst en moesten binnen 1.5 dag 2 nummers schrijven en deze opvoeren. Deze ervaring vond ik echt geweldig. Ik vond het leuk om de nummers te schrijven en samen te werken met alle muzikanten.

Wat je is favoriete plaat?
LA deevotee – Panic! At the disco

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
Ik vind het leuk om te tekenen en te schilderen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met zowel kunst als muziek!

Gerelateerde artikelen met Interview met Mel. Popsport Limburg deelnemer 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht