Nieuws

Interview met Lynn van Sleeuwen. Popsport Limburg deelnemer 2021

Popsport deelnemers interview: Lynn van Sleeuwen

Lynn Popsport 22-02-2021

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Lynn, 16 jaar en ik kom uit Horst.

Wat voor muziek maak je?
Ik maak vooral pop- en rockmuziek. Het leukst vind ik om in een band te spelen en dan rockmuziek te maken. Maar als ik alleen speel met mijn akoestische gitaar, vind ik het leuker om popmuziek te maken.

Wanneer/hoe ben je hiermee begonnen?
Toen ik in groep 6 zat op de basisschool had ik mijn allereerste optreden voor de hele school. Dat vond ik toen super spannend, maar ook heel erg leuk. Sindsdien ben ik verder gegaan met muziek maken.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Ik doe mee aan popsport omdat ik muziek maken super leuk vind. Dit is iets wat ik heel graag doe. Iemand wees mij op Popsport, ik zocht op wat het precies was en wilde hier direct aan meedoen. Want ik denk dat ik er super veel van kan leren.

Wat doe je zoal of heb je al gedaan bij Popsport?
Ik heb meegedaan aan verschillende dingen zoals de Kunstbende, Rock City Basics, het muzikantine-weekend  en ik heb mogen spelen op het zomerparkfeest in Venlo in het Grenswerk kerkje. Dit was een van de gaafste optredens die ik ooit heb gedaan. Dit is de eerste keer dat ik meedoe met Popsport. Ik heb nu in de tijd dat ik mee heb gedaan al verschillende workshops gehad, en een fotoshoot. Een van deze workshops was songwriting. Tijdens deze workshop gingen we aan de gang met mijn eigen nummer. Het was heel fijn om er samen met iemand anders aan te werken.

Waar verheug je je het meest op bij Popsport?
Ik zie heel veel workshops voorbij komen en telkens leer ik hier veel van. Ook heb ik er veel plezier in.

Wat betekent het network voor je?
Voor mij betekent dit nieuwe mensen leren kennen die ook verder in de muziek willen of die dat al doen. En een manier om ook nog veel te leren en tips te krijgen.

Tegen welke artiest kijk je het meest op of wie inspireert je?
Ik ben groot fan van de band Nothing But Thieves. Ik vind hun liedjes heel erg goed. En ik luister graag naar hun muziek. Vooral de stem van de zanger vind ik erg nice. Verder vind ik Billie Eilish ook nog erg goed. Ze heeft haar eigen stijl en ze is echt zichzelf. Vooral het liedje When The Party’s Over en Everything I Wanted vind ik erg leuk om naar te luisteren en zelf te spelen.

Met wie zou je ooit willen samenwerken?

Het liefst zou ik samen willen werken met Nothing But Thieves.

Op welk festival of op welke locatie zou je ooit willen optreden?
Ik zou het allerliefst ooit op Pinkpop willen staan.

Wat is je favoriete (muzikale) moment van de afgelopen jaren?
Dat was optreden op het zomerpark feest. Ik had met een band opgetreden in het Grenswerk kerkje. Dit was het gaafste optreden wat ik ooit heb gedaan.

Wat je is favoriete plaat?
Mijn favoriete liedjes zijn Amsterdam, I Was Just a Kid en Graveyard Whistling van Nothing But Thieves.

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
 fIk ben bijna altijd met muziek bezig. Of met de gewone dingen zoals vrienden en school.

Gerelateerde artikelen met Interview met Lynn van Sleeuwen. Popsport Limburg deelnemer 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht