Nieuws

Interview met Luca Andre. Popsport deelnemers 2022

De deelnemers van Popsport 2022 zijn bekend! Popsport is een landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer songwriters, rappers en producers. Jaarlijks nemen we een interview af met de deelnemers om ze beter te leren kennen en om ze voor te stellen aan ons publiek. Lees hier het interview van Luca Andre.

 

Hoe zou je je eigen muziek omschrijven?
Ik schrijf graag nummers met een echt verhaal of boodschap erin. Het is mooi als mensen steun of troost halen uit mijn nummers of  wanneer het stof geeft tot nadenken. Liefst schrijf ik in het Engels en daarbij begeleid ik mezelf op piano of gitaar. Verder vind ik bandwerk ook heel erg gaaf en dan zing ik ook graag uptempo of powernummers.

Hoe ben je begonnen met muziek maken?
Het begon allemaal toen ik als 7 jarige vastberaden was om naar de open dag van Kumulus muziekschool te gaan. Zo kwam ik uit bij de proefles gitaar en toen heb ik me gelijk aangemeld en nog datzelfde weekend kocht ik mijn eerste gitaar. Dat smaakte al snel naar meer en zo kwam er ook zangles en later pianoles bij. Om de technische vaardigheden gelijk goed te leren kreeg ik het advies om voor de basis naar een koor te gaan. Dat heb ik een aantal jaren mogen doen en inderdaad technisch veel geleerd. Daardoor heb ik ook in opera`s mogen meespelen en zingen. Die zangles heb ik uitgebreid met privéles pop, rock, jazz en deze les volg ik nog steeds wekelijks. Daarbij volg ik momenteel op school ook nog een vooropleiding muziek pop/ rock als extra vak, een musicalvooropleiding in Tilburg en een voortraject op de Raac voor songwriting. Aangevuld met losse interessante workshops op het gebied van songwriting. Zo kreeg ik ook de kans om een aantal mooie rollen te mogen spelen in musicals en werd ik gevraagd om te zingen op het Pasfestival en op Bruis. Dat hoop ik in de toekomst ook vaker te kunnen doen.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Graag wil ik mezelf op muzikaal gebied zo goed mogelijk blijven ontwikkelen en zeker op het gebied van songwriting, piano, gitaar en bandwerk. Mijn droom is dan ook om  er na het VWO een studie in te mogen volgen en er hopelijk later mijn beroep van te mogen maken. Popsport is weer een mooie kans om nog meer te leren qua songwriting, ervaring op te doen en nieuwe contacten te leggen.

Welke artiest vind jij helemaal te gek?
Dat zijn er een aantal: Elvis, Billy Joel, Freddy Mercury en Danny Vera. Elvis en Freddy zijn natuurlijk echte iconen in de muziek en zij hebben muziek gemaakt waarvan jong tot oud nu nog steeds kan genieten. Freddy en Queen wisten als geen ander verschillende muziekstijlen te combineren en hij was een natuurlijke entertainer. Dat maakte hem echt uniek. Maar stuk voor stuk zijn het te gekke artiesten!

Wat is jou meest creatieve uitspatting?
Dat zijn denk ik mijn eigen voorstellingen die ik voor de musicalvooropleiding de Maf schrijf, filmpjes die ik wel eens maak voor audities waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en mijn eigen nummers die ik schrijf. Meestal probeer ik er wel wat humor in te verwerken en/ of een mooie boodschap. Zo heb ik ook met mijn opa al een aantal hilarische filmpjes kunnen maken. Opa heeft natuurlijk helemaal geen acteerervaring en dat levert vaak grappige beelden op.

Wat is je guilty pleasure?
Ehmmmm dat is een lastige…. Misschien wel de vele sausjes die ik nuttig bij mijn avondeten. Het zijn gelukkig wel nog redelijk gezonde sausjes, maar het is wel iets waar ik niet zo goed zonder kan.

Welke 2 dingen neem je mee naar een onbewoond eiland?
Mijn gitaar en ehhh sausjes.

Welk dier zou jij zijn en waarom?
Mijn lievelingsdier is eigenlijk een hond, maar dat zou betekenen dat ik nooit meer zou kunnen zingen en dat lijkt me toch echt verschrikkelijk. Daarom misschien toch maar een vogel zoals een papegaai, die lekker kan zingen, praten, acteren en dansen.

Met wie zou je ooit willen samenwerken?
Graag zou ik wel eens willen zingen met een grote band zoals Queen of samen met Danny Vera en zijn big band.

Waar zie je jezelf over 20 jaar?
Hopelijk ben ik dan aan het werk als artiest in de muziek of als acteur /regisseur, maar liefst in combinatie van beide! Het zou mooi zijn als ik er ook echt mijn beroep van kan maken.

Wat je is favoriete plaat/song?
Bohemian Rhapsody. Daar zit alles in. Echt geweldig!

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
Acteren in films, musicals of voorstellingen, schrijven en bedenken van voorstellingen en natuurlijk dansen.

Gerelateerde artikelen met Interview met Luca Andre. Popsport deelnemers 2022

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht