Nieuws

Interview met King Blue. Popsport Vista deelnemer 2021

Bandnaam: King Blue

Wie zijn jullie, wie zijn jullie inspiratiebronnen en wat voor muziek maken jullie?
King blue is een Soulblues band uit Limburg, waarbij de klassieke gitaarsound die we kennen van helden als John Mayer en Joe Bonamassa gemixt wordt. King Blue brengt haar muziek met zoveel coolness dat het publiek onmogelijk stil kan blijven staan en verdrinkt in een wereld van plezier. De prachtige harmonieën spatten van het podium af recht in de harten van het publiek.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
King Blue is ontstaan door het samenwerkingsverband tussen Pop in Limburg en het Vista College in Heerlen. Zij hebben samen het project Popsport Vista opgezet voor de studenten in het derde leerjaar. Hieruit vormde zich enkele bands, een van die bands is King Blue. 

Wat hebben jullie allemaal moeten doen voor de stage? (Denk aan startbijeenkomst, tussentijdse showcase, eindshowcase, workshops, repeteren, overleggen met de band, fotoshoot)
Als band hebben we vanuit de stage verschillende dingen al mogen doen. Zo zijn we begonnen met een bijeenkomst waarin we verschillende workshops hebben gedaan als o.a. het schrijven van een biografie. Verder hebben we ons eigen nummer geschreven en ter ondersteuning van het schrijfproces hebben we workshops gevolgd bij o.a. Nina June. Denk hierbij aan workshops als: Songwriting, Bandcoaching en Stage Performance. Daarnaast hebben we nog een hele leuke fotoshoot gedaan om te laten zien wie wij zijn.

Wat hebben jullie als band geleerd tijdens de stage (wat heb je geleerd uit workshops, maar denk ook aan netwerk)
Tijdens de stage hebben we veel contact gelegd met verschillende mensen van buitenaf. Hierdoor hebben we geleerd correct en efficiënt te communiceren zowel naar de band al naar de buitenstaander toe. Tevens moest er ook veel gepland worden en hier zijn door de band ook verschillende stappen in gezet. 

Wat is het hoogtepunt (het leukste onderdeel) van de stage?
Het leukste aan de stage was vooral het samen zijn en samen weer muziek kunnen maken in deze moeilijke tijd. We hebben veel plezier ervaren maar daarnaast was het ook fijn om workshops te mogen doen bij verschillende mensen. 

Hebben jullie tips voor studenten die volgend jaar deze stage gaan volgen?
Onze tip voor de aankomende studenten is dat je goed moet plannen en je aan alle afspraken houdt, hoe moeilijk dat soms ook is. Afspraken als workshops plannen maar zeker ook niet te vergeten het maken en op tijd inleveren van alle verslagen. En als je het even niet meer weet om gewoon te vragen zowel als medestudent of aan je begeleider.

Wat gebeurt er met de band als de stage voorbij is?
Onze bandleden hebben vele ambities op persoonlijk gebied. Deze ambities lopen ook erg uit elkaar. Het is dan ook zo dat we elkaar voor de volle 100% steunen en hebben besloten dat iedereen na de stage genoeg vrijheid heeft om zijn of haar eigen ambities waar te kunnen maken. Hierdoor zullen wij na de stage stoppen als King Blue maar zeker niet stoppen als individu. 

Gerelateerde artikelen met Interview met King Blue. Popsport Vista deelnemer 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht