Nieuws

Interview met Jasmine. Popsport Limburg deelnemer 2021

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Jasmine en ik woon in Sint Odiliënberg.

Wat voor muziek maak je?
Mijn muziek bevat vooral elementen van Pop, Singer-songwriter en R&B.

Wanneer/hoe ben je hiermee begonnen?
Ik zing al zo lang ik me kan herinneren. Ik heb mezelf piano leren spelen, ongeveer vanaf mijn 11e, vervolgens ben ik ook begonnen met het spelen van gitaar. Echt zelf liedjes schrijven is denk ik begonnen toen ik zo’n 14/15 was.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Ik doe al een paar jaar mee met Kunstbende en bij een van de zomertour optredens werd er aan mij gevraagd of ik het niet leuk zou vinden om mee te doen aan Popsport. Ze vertelde mij dat dat net een stapje hoger was dan Kunstbende en voor mijn gevoel was ik ook wel klaar voor een hoger level. Dus ik doe vooral mee om nieuwe dingen te leren, nieuwe dingen te ervaren, meer mensen leren kennen en om mijn muziek en mezelf als artiest naar een hoger level te tillen.

Wat doe je zoal of heb je al gedaan bij Popsport?
Ik heb tot nu toe 2 van de 4 workshops gevolgd en een aantal online sessies bijgewoond.

Waar verheug je je het meest op bij Popsport?
Ik denk dat ik me vooral verheug op tijd in de studio en live optredens met iedereen erbij. Ik vind het namelijk zo jammer dat bijna alles via een schermpje moet.

Wat betekent het network voor je?
Network voor mij betekent een fijne groep mensen (binnen jouw vakgebied) die je kent en waar je terecht kunt wanneer je wilt/het nodig is. Een groep die elkaar verder kan en wil helpen of inspireren. Deze mensen kennen weer andere mensen en zo kun je altijd wel iemand vinden die jou verder kan helpen. Je netwerk is dus heel belangrijk. 🙂 Mijn probleem met netwerken ligt in het feit dat ik me nogal bezwaard voel om hulp te vragen aan anderen, dus ik zal eerder iemand uit helpen, dan zelf om hulp vragen. Leerpuntje.

Tegen welke artiest kijk je het meest op of wie inspireert je?
Lastige vraag. Eigenlijk zijn het er heel veel en allemaal hebben ze hun eigen specefieke reden. Een aantal hiervan zijn: Shawn Mendes, Alessia Cara, Anne Marie, Beyoncé, Demi Lovato, Ed Sheeran, Harry Styles. Iemand waar ik sinds kort echt tegenop kijk is Olivia Rodrigo, ze gebruikt haar woorden in haar songs op een hele mooie en krachtige manier en weet hoe ze een verhaal moet overbrengen. ^I know, dit zijn allemaal vooral Pop-artiesten, maar ik luister echt naar vanalles hoor! 🙂

Met wie zou je ooit willen samenwerken?
Aaah, weer zo’n lastige vraag. Ik weet ook niet hoe realistisch mijn antwoord moet zijn, dus ik geef gewoon een groots antwoord haha. Het lijkt me echt SICK om een keer met Shawn Mendes samen te werken, hele mooie stem, creatief, mooie/leuke manier van schrijven en erg humble. Maar net zoals bij de vorige vraag zijn er zoveel artiesten waar ik ooit graag mee zou willen samenwerken, ook weer allemaal om andere redenen. Eigenlijk komt het weer een beetje neer op dezelfde artiesten als ik hierboven benoemde. Alessia omdat haar manier van verhalen/teksten schrijven heel goed is, hetzelfde geldt voor Ed Sheeran. Echt een mastermind in het schrijven van liedjes. Olivia ook! Bij Anne Marie is het dan ook nog zo dat ik heel erg van haar vibe hou. Ik zou veel van haar kunnen leren op het gebied van jezelf durven zijn. Het meer realistische antwoord in dit geval voor mij zou zijn: met iemand die op een iets hoger level dan ik zit (zodat ik ook wat leer natuurlijk 😉 ), iemand waarmee ik (op muzikaal) gebied een goede klik heb en de energie matcht, als dat een beetje logisch klinkt tenminste. Mijn probleem is dat ik nog niet zo bekend ben met artiesten die wat dichterbij staan en enigszins wel te bereiken zijn. Ik zou wel heel graag met ze in contact willen komen!

Op welk festival of op welke locatie zou je ooit willen optreden?
Het lijkt me echt bizar als ik ooit in een venue zoals AFAS live de Ziggo Dome zou kunnen optreden. Dat zou insane zijn (op een goede manier natuurlijk). In Nederland, of internationaal. Would like both hehe 🙂

Wat is je favoriete (muzikale) moment van de afgelopen jaren?
Jammer genoeg zijn er het afgelopen jaar weinig tot geen mogelijkheden geweest voor fysieke optredens, want dat vond ik altijd het leukste. Zelf optreden en naar concerten gaan. Dat mis ik echt! Ook vond ik het heel leuk toen ik in december met Roermond in Tune een soort van Live kerstcover had opgenomen.

Wat je is favoriete plaat?
Een recente all time favorite is denk ik toch wel “Wonder” van Shawn Mendes. Ik luister er niet echt vaak naar, anders blijft het niet meer speciaal, maar als dat intro dan begint voel ik me ineens happy. Mooi liedje 🙂 Meestal luister ik in periodes naar bepaalde artiesten/liedjes. Op dit moment ben ik echt into het Album van Beyoncé “The Gift” en het nieuwe album van Olivia “Sour”.

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
Ik hou van films kijken, boeken lezen, andere mensen helpen, het leren van talen, nadenken en discussiëren over levenskwesties, dat soort dingen. 🙂 Acteren lijkt me ook super tof en is iets dat ik ook graag zou doen, maar dat heb ik nog niet heel veel gedaan.

https://youtu.be/6NPU6GaSDK4

Gerelateerde artikelen met Interview met Jasmine. Popsport Limburg deelnemer 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht