Nieuws

Interview met Bass Emigration. Popsport Vista deelnemer 2021

Bandnaam:
Bass Emigration

Wie zijn jullie?
Wij zijn Bass Emigration, een vijftal muzikanten uit Limburg. We hebben twee zangeressen, twee toetsenisten/gitaristen en een bassist.

Wat voor muziek maken jullie?
Onze muziek zou je het beste kunnen beschrijven onder de naam Neo-soul aangezien we invloeden gebruiken van onder andere: soul, R&B, jazz en hiphop. 

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Met deze genres komen daarom ook een hoop verschillende muzikanten naar boven als inspiratiebronnen. Denk aan: D’ Angelo , Erykah Badu, Amy Winehouse, en ook bijvoorbeeld Wes Montgomery.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
Wij zijn als band bij elkaar gekomen door het stage project van Popsport. Dit volgen we vanuit de opleiding popmuziek op het Vista College.

Wat hebben jullie allemaal moeten doen voor de stage? (Denk aan startbijeenkomst, tussentijdse showcase, eindshowcase, workshops, repeteren, overleggen met de band, fotoshoot)
We zijn hiermee begonnen via een startbijeenkomst waar we te horen kregen hoe het traject er uit ging zien en waar we al verschillende workshops kregen waaronder songwriting. Hiernaast  mochten we zelf als band een aantal workshops uitkiezen die we binnen het traject nog konden/kunnen volgen. Een voorbeeld hiervan is de workshop stage performance. Verder repeteren we elke donderdag in een lokaal op school. In deze repetities schrijven we nieuw werk en repeteren we wat we al hebben.

Wat hebben jullie als band geleerd tijdens de stage (wat heb je geleerd uit workshops, maar denk ook aan netwerk)
We hebben tot nu toe al verschillende dingen kunnen leren die ons echt verder hebben kunnen helpen. Zo zijn we na de workshop songwriting voor het eerst een song gaan schrijven vanuit de lyrics. Hierdoor komt de emotie uit de tekst nog beter over. Daarnaast hebben we bij de workshop performance ook geleerd hoe om te gaan met een “emotionele” song en hoe je deze dus het beste laat overkomen.

Wat is het hoogtepunt (het leukste onderdeel) van de stage?
Over het algemeen zijn de hoogtepunten voor ons tot nu toe het afmaken van de songs en de workshop performance die zeer leerzaam was.

Hebben jullie tips voor studenten die volgend jaar deze stage gaan volgen?
Ik zou de studenten voor volgend jaar aan willen raden om goed op te letten dat je een duidelijke gezamenlijk doel hebt. Hierdoor zal iedereen er gemotiveerd aan willen werken en kan je veel verder komen.

Wat gebeurt er met de band als de stage voorbij is?
Als deze stage voorbij is zal Bass Emigration niet verder gaan als band. Met als grootste reden dan we dan niet allemaal meer in Nederland wonen.

Gerelateerde artikelen met Interview met Bass Emigration. Popsport Vista deelnemer 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht