Nieuws

Interview met Aukje Hermans – Doorstromer Popsport Limburg

Hoe kwam je in aanraking met Popsport en wat verwachtte je van het traject?
Mensen bij mij op school raadden mij aan mee te doen, maar ik had het druk met school. Later benaderde Sophie (project stagiair Popsport) mij opnieuw, ondanks de drukte besloot ik toch mee te doen.

Wat waren je persoonlijke doelen tijdens het traject?
Ik wilde “het plaatje” compleet maken: richten op podiumperformance, social media, en mijn nummers speelklaar maken.

Hoe zou je je muziek omschrijven?
Mijn muziek is het gevoel dat je normaal niet kwijt kunt. Het onderwerp mentale gezondheid zorgt vaak voor inspiratie voor mijn nummers. Ik hoop dan ook dat mensen die hier mee struggelen troost kunnen vinden in mijn nummers.

Wat heb je uit het Popsport Limburg-traject gehaald?
Allereerst vriendschappen, ik heb hele leuke mensen mogen ontmoeten. Daarnaast heb ik songwriting-workshops om mijn nummers te verbeteren. Het Limburgse traject sloot op deze manier geweldig aan op het landelijk traject.

Je bent de doorstromer van Popsport Limburg 2023. Je mag dus meedoen aan het landelijke Popsport traject. Hoe ging deze van start?
Op de kick-off ontmoette ik doorstromers uit andere provincies. Aan het begin van de dag moest ik een andere act interviewen zodat ik deze later kon gaan aankondigen. Iedere doorstromer speelde twee eigen nummers deze dag. Ook ontmoette ik mijn persoonlijke coach Marg deze dag. Zij is op basis van mijn interesses en ontwikkelingspunten aan mij gekoppeld. Ik ben nu al een aantal keer bij haar in haar studio op bezoek geweest voor wat coaching sessies. Zo heeft ze geholpen met het finetunen van mijn nummers en een backingtrack gemaakt voor de studio-opname in De Basis, de studio van De Staat! Eind december mag ik hier namelijk een livesessie opnemen. Spoiler alert… Ik zal niet alleen op het podium staan!

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
Mijn eerste single! Dit zal nog even duren maar ik ben er mee bezig. Ook blijf ik samenwerken met mijn coach, Marg. Hopelijk neem ik mijn single daarop en werk ik over een paar jaar aan een EP of album. Op 15 december ben ik het voorprogramma van DeWolff in Poppodium Volt, iets waar ik enorm trots op ben. Ik hoop vaker het voorprogramma van grote acts te mogen zijn.

Wat is je advies voor de Popsporters van 2024?
Blijf dicht bij jezelf, doe wat je leuk vindt, en grijp alle kansen aan. Het Popsport-traject biedt vette workshops en het vergroot je netwerk!

Gerelateerde artikelen met Interview met Aukje Hermans – Doorstromer Popsport Limburg

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht