Nieuws

Interview met Annastatia. Popsport deelnemers 2022

De deelnemers van Popsport 2022 zijn bekend! Popsport is een landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer songwriters, rappers en producers. Jaarlijks nemen we een interview af met de deelnemers om ze beter te leren kennen en om ze voor te stellen aan ons publiek. Lees hier het interview van Annastatia Eijkenboom.

 

Hoe zou je je eigen muziek omschrijven?
Pop/pop-rock maar dan met een  purpose in de teksten, vaak komen er onderwerpen in voor als lgbtq+, feminisme en eenzaamheid, maar ook persoonlijke ervaringen.

Hoe ben je begonnen met muziek maken?
Ik denk dat dat komt door een vriendin van de basisschool. Ik was een keer bij haar thuis en zij keek iedere avond naar Violetta. Aangezien ik daar bleef eten, keek ik dus met haar mee. Toen ik thuiskwam ben ik dat ook gaan kijken en dat heeft me uiteindelijk ertoe gebracht om ook te gaan zingen en instrumenten te spelen. Ik denk richting het einde van de tweede klas op de middelbare ben ik pas op gedachten gekomen om eigen nummers te gaan schrijven.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Ik wil mezelf als artiest meer ontwikkelen door middel van te experimenteren wat bij me past, maar ook op technische manier zoals vocal coaching.

Welke artiest vind jij helemaal te gek?
Ik heb niet één specifieke artiest die ik helemaal te gek vind, omdat ik juist heel veel verschillende genres te gek vind, heb ik dat ook met meerdere artiesten. Onder andere All Time Low, TINI, Sabrina Carpenter, Marcus and Martinus, maar ook Black Veil Brides. Het varieert enorm.

Wat is jou meest creatieve uitspatting?
Een paar weken geleden had ik een jazz nummer geschreven. Helemaal niet de stijl waar ik normaal gesproken voor ga, maar ik vond dat onverwachte dan wel nice. Dus ik denk dat dat m’n meest creatieve uitspatting was.

Wat is je guilty pleasure?
Ik zou het niet zo nodig een guilty plessure noemen, want ik ben er redelijk open over, maar dan ligt het er wel aan bij wie ik op dat moment ben. Ik denk dat het dan nogal het meezingen van alle Disney-liedjes zijn. Het blijft gewoon leuk.

Welke 2 dingen neem je mee naar een onbewoond eiland?
Zonnebrandcrème (100% zeker) en m’n gitaar. Ik bedoel ik wil uiteraard niet verbranden en ik moet ook gewoon muziek kunnen maken.

Welk dier zou jij zijn en waarom?
Een kat, dat is gewoon chill, hele dag liggen slapen en geen verantwoordelijkheden hebben.

Met wie zou je ooit willen samenwerken?
Moeilijke vraag, op nationaal niveau zou ik graag met Julia van Bergen of Amber willen samenwerken, maar op internationaal niveau misschien Alvaro Soler of Faouiza.

Waar zie je jezelf over 20 jaar?
Ik hoop om over 20 jaar nog steeds muziek te kunnen maken. Het blijft een belangrijk gedeelte in m’n leven. Ik hoop dat ik dan ook misschien wat albums heb uitgebracht, maar anders sowieso veel singles. Ik hoop uiteraard dat ik dan ook heel wat op het podium heb mogen staan en dat dan nog steeds doe.

Wat je is favoriete plaat/song?
Momenteel is het Sue me van Sabrina Carpenter en 2:50 (remix) van MYA, Duki en TINI, maar dat veranderd iedere dag weer opnieuw.

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
Ik doe best veel met Social Media, ik vind het gewoon leuk om content te maken (ook voor anderen), maar ik vind lezen ook nice, lezen geeft me soms ook inspiratie voor nieuwe songs, dus dat is nog meegenomen ook.

 

Gerelateerde artikelen met Interview met Annastatia. Popsport deelnemers 2022

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht