Nieuws

Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond

Stichting BIZ Binnenstad Roermond en ECI cultuurfabriek presenteren; Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond
Zaterdag 20 juli a.s. staat in de Roermondse binnenstad voor de allereerste keer het Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond op het programma. Het initiatief komt van ondernemersvereniging Biz. Op 10 locaties staan evenveel straatmuzikanten die een breed en aansprekend scala aan muziekstijlen ten gehore brengen.

Aantrekkelijke stad
Dat Roermond een prachtige binnenstad én een aansprekend winkelaanbod heeft, weten we al lang. We weten ook dat cultuur voor meer dan alleen wat kleur in stad en regio zorgt. Tijdens het Internationaal Straatmuzikanten Festival komen binnenstad én cultuur prachtig samen. De 10 straatmuzikanten/acts, waaronder de internationaal gerenommeerde ‘Rolling Beat Machine’, staan op 10 van de mooiste plekken in de stad …

Biz
De ondernemers in de binnenstad van Roermond werken hard aan een gastvrije, gemoedelijke en stijlvolle binnenstad. De suggestie van de ECI cultuurfabriek om een Straatmuzikanten Festival te organiseren sloot daar naadloos op aan. Voor de organisatie tekent Roermondenaar en oud-straatmuzikant Arno Guveau. Arno reisde de wereld rond en speelde als sessiemuzikant met internationale muzikanten als Arthur Conley, Lee Goodall e.v.a.

Artiesten en locaties
Deja                                       Onderaan Paredisstraat nabij ZigZag
Coen van Dam                      Onder de boog Abdijhof
Collin Hoeve                         Station
Pega Loca                             Kathedraal
Being Noble                          Hema
Ruben Schaap                      Roercenter
Rolling Beat Machine         Bibliotheek/Historiehuis/Entree Roercenter
Dr. Funk & Mr. Soul            Kruising Steenweg/Heilige Geeststraat
Sanrocka                               Ingang Markt vanaf Neerstraat/Artistika
Christian Martens               Hamstraat/Janssen Quicken

 

Info

Deja // Onderaan Paredisstraat nabij ZigZag
Desirée (Roermond) en Julia (Düsseldorf) leerden elkaar in 2009 kennen waarna in 2017, vanuit een jarenlange vriendschap en liefde voor muziek, het folk-pop duo Déjà opgericht. Ze wisselen zelfgeschreven nummers af met akoestische interpretaties van covers. Met inzet van twee stemmige zang, gitaar, viool, mondharmonica en piano vertellen ze verhalen over liefde en vriendschap, of zingen simpelweg over hun lievelingswhisky.

Coen van Dam // Onder de boog Abdijhof
(Ik Ben Niet) Coen van Dam (piano bas drums) is muzikale chameleon. Meestal onzichtbaar maar bijna altijd aanwezig als het gaat om het creëren van muziek zowel live als in de studio. Speelde o.a. in Mexico, Marokko, Los Angeles, Londen en het Europese vaste land en wel met Joe Bowie (Defunkt), Hans Dulfer, Ben van den Dungen, Stevie Ann, Dany Lademacher, Dorona Alberti, John Engels en ga zo maar door… maar dat doen we niet kom maar luisteren.

Collin Hoeve // Sation
‘Vrolijk luchtig en indrukwekkend aangrijpend’ …
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Collin verrast zijn publiek met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig …

Pega Loca // Kathedraal
In 2016 zag Pega Loca in het Midden Limburgse land het levenslicht. Initiator Eric van de Kerkhof raakt geïnspireerd door de Spaanse flamenco gitaarvirtuoos Vincente Amigo en begint eigen composities te schrijven. Aanvankelijk instrumentaal, later ook met zang. Akoestische muziek met een uniek kunstzinnig geluid. Pega Loca verrast, inspireert en blijft hangen. ’n Dipje Salsa, ’n Vleugje Jazz, ’n Teentje Rock, vermengd met ’n verfrissend Iberisch Briesje.

Being Noble // Hema
Being Noble slaat een brug tussen wereldmuziek, singer-songwriter, electro en poëzie. Muzikanten Bram Veneman (percussie/vocals), Glenn Bollen (gitaar/leadvocals) en Timothy Thora (bas) vonden inspiratie buiten de grenzen van de mainstream en spelen een aansprekend programma op open gestemde houten instrumenten.

Ruben Schaap
Ruben Schaap besloot twee jaar geleden om over te stappen naar Nederlandstalige muziek. Samen met Karel J. Schepers schreef hij zijn nieuwe plaat die onlangs uitkwam. De EP genaamd ‘ZOET’ gaat over drank, liefde en zijn beste vrienden. De titeltrack ZOET heb je mogelijk al eens gehoord in de Spotify playlist ‘Je Moerstaal’.

Rolling Beat Machine // Bibliotheek/Historiehuis/Entree Roercenter
‘Heilige Graal’, ‘Ark des Verbonds’, ‘Pandora’s Box’, ‘Bron van de Eeuwige Jeugd’, het zijn allemaal namen voor hetzelfde onbeschrijfelijke apparaat dat al eeuwenlang wordt doorgegeven: Rolling Beat Machine. Een bovennatuurlijk buitenaards geschenk aan de mensheid; een nieuwe dimensie. Na jaren van intensief onderzoek vond kapitein Bastard de machine in een pandjeshuis in Caïro en maakte hem volledig schoon en lapte hem volledig op. Rolling Beat Machine is teruggekeerd om te voldoen aan twee van de belangrijkste behoeften van het leven: vrijheid en plezier. Laat je verrassen en geniet van onze unieke show.

Dr. Funk & Mr. Soul // Kruising Steenweg/Heilige Geeststraat
Dr. Funk & Mr. Soul is een uniek muzikaal project van multi instrumentalist en Funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice Peters. Ontstaan uit liefde voor Funk en Soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen, kiezen Dr. Funk & Mr. Soul de lekkerste Funk & Soul tracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren.  Feest gegarandeerd!

Sanrocka // Ingang Markt vanaf Neerstraat/Artistika
Sanrocka is een rock georiënteerde groep jonge muzikanten in de leeftijd tussen 17 en 19 lentes jong. Geheel tegen de verwachtingen in bestaat hun muzieksmaak uit “vintage vinyl bands” uit de jaren 70, 80 en 90, zoals Led Zeppelin, Pink Floyd en Pearl Jam. Ze verzorgen regelmatig akoestische optredens waarbij ze buiten het repertoire van hun idolen ook fris en fruitige eigen nummers ten gehore brengen.

Christian Martens // Hamstraat/Janssen Quicken
Christian Martens werd geboren op 4 augustus 1994 in Geleen. Hij studeerde Sax en piano aan het conservatorium van Maastricht en aan het Jazz Department in Amsterdam en speelt o.m. saxofoon in de band Lift – Off. Ook is hij als sessiemuzikant actief in veel bands, duo’s en jazz combo’s. Daarnaast is Christian regelmatig werkzaam in diverse geluidsstudio’s waar hij veel gevraagd wordt als Jazz maar ook als Pop saxofonist/pianist.

Gerelateerde artikelen met Internationaal Straatmuzikanten Festival Roermond

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht