Nieuws

Intensieve coaching voor finalisten provinciale popwedstrijd Nu of Nooit

The Rock Station Reuver en Conservatorium Maastricht ondersteunen Limburgs poptalent

De komende weken worden de zes finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit (The Ragtime Rumours, Walden, Tamarin Desert, Vortex Surfer, Uncle Harry en ANTIKYTHERA) intensief gecoacht. Tijdens de eerste coachingsdag op zondag 12 november in The Rock Station te Reuver worden de deelnemers vooral op zakelijk vlak bijgespijkerd. De tweede coachingsdag vindt plaats in het Conservatorium te Maastricht op zondag 19 november. De geselecteerde acts gaan onder begeleiding van vijf professionele bandcoaches uit de Nederlandse muziekindustrie werken aan hun muziek. Stichting Popmuziek Limburg probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale die zal plaatsvinden op zaterdag 9 december in Poppodium Volt te Sittard.

De afgelopen weken vonden, verspreid over de hele provincie, zes voorrondes van de jaarlijks terugkerende popwedstrijd Nu of Nooit plaats. Ruim 70 popacts schreven zich in voor de competitie, waarvan 30 acts werden geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes. Na afloop van de zesde en laatste voorronde in de Muziekgieterij te Maastricht werden de zes finalisten bekend gemaakt. The Ragtime Rumours, Walden, Tamarin Desert, Vortex Surfer, Uncle Harry en ANTIKYTHERA bereiden zich de komende weken voor op de finale in Sittard. De twee coachingsdagen worden georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met The Rock Station en Zuyd Hogeschool.

Tijdens de eerste coachingsdag in The Rock Station te Reuver zullen drie professionals uit het Nederlandse popveld de focus leggen op de harde realiteit van de muziekindustrie. Zo zal René Beerens van Momentum Agency (DeWolff, Birth of Joy) aanwezig zijn om de finalisten veel nuttige informatie bij te brengen omtrent boekingen en promotie. Ton van der Werf van Endewerf Management (Green Lizard & Charlie Dee en The Phantom Four) zal zich gaan richten op vragen omtrent missie/visie. Als laatste zal Social Media strateeg Anna Oosterling (Chef Special, Typhoon) de bands verder helpen op het gebied van social media. Wat zijn de mogelijkheden op de platforms, wat zijn do’s & dont’s en hoe zet je jouw strategie uit en door? De deelnemers krijgen bij dit onderdeel tevens feedback op bestaand eigen promotiemateriaal.

De tweede coachingsdag wordt wederom georganiseerd in Conservatorium Maastricht. Het conservatorium beschikt over een grote klassieke afdeling, een jazz/pop afdeling en een opleiding docent muziek. Ondanks de focus op de internationale beroepssector in jazz, pop en klassiek stelt het conservatorium graag haar deuren open voor muziek en muziekeducatie uit de regio of de provincie. Tijdens deze muzikale coachingsdag gaan de finalisten al repeterend werken aan hun sound, arrangementen, songwriting, harmonieën en grooves. De coaches die hier samen met de acts aan gaan werken zijn: Misha van der Winkel (producer van o.a. Rilan & The Bombardiers, Pete Philly), Marike Jager (singer-songwriter, VPRO TV), Marc Rutten (docent en teamleider Conservatorium Maastricht), Joost van Haaren (bandcoach en bassist van o.a. Krezip, Maaike Ouboter) en Robin Assen (drummer Navarone).

Gerelateerde artikelen met Intensieve coaching voor finalisten provinciale popwedstrijd Nu of Nooit

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht