Nieuws

Inschrijving voor tweede editie Break Out Sessions open

Getalenteerde producers, rappers, zangers en songwriters gaan weer aan de slag op schrijverskamp

Onder de noemer “The Break Out Sessions” organiseren We Are Today en Poppodium Grenswerk (Venlo) in mei wederom een vijfdaags schrijverskamp voor producers, singers, rappers en songwriters uit Noord Limburg. Dit is de tweede keer dat The Break Out Sessions worden georganiseerd. In 2022 vond de eerste (toen volledig vol geboekte) editie van het project plaats. Deelname aan The Break Out Sessions is voor muzikanten gratis.

The Break Out Sessions bidet plaats aan muzikanten binnen Pop, Hip-Hop, House, Hardstyle en Progressive tot aan Trap, Dubstep en Bass. De sessies worden afgewisseld met Noord Limburgse zang, rap en schrijftalent, maar ook live muzikanten om muziek mee te maken. Er is plaats voor ongeveer twintig aanstormende talenten die onder leiding van professionals aan de slag gaan. Het doel is om de gemaakte muziek uiteindelijk via passende platenlabels te releasen.

Dit kamp biedt plaats aan:

Producers
We zoeken talent in de nieuwere stijlen zoals: Hip-Hop, House, Hardstyle, Bass House, Hip Hop, EDM, Trap, Dubstep, Future Bass, Techno & Deep House, Pop en Reggaeton. We trekken het breed, maar we zoeken vooral de New Gen Talents!

Singers, Rappers, Songwriters
Hiervoor zoeken we mensen hard aan hun rap of zang carrière aan het werken zijn. Elk genre kan werken omdat dit een crossover camp is. Indie, Pop, EDM, Rock, Hip Hop het maakt niet. Eigenlijk kan alles.

Het schrijverskamp vindt plaats van maandag 13 mei tot vrijdag 17 mei 2024 en zal plek bieden aan ongeveer twintig aanstormende talenten. Zij zullen samen met de coaches gedurende vijf dagen verblijven in een groene omgeving op een luxe groepsaccommodatie. De kamers worden omgebouwd tot studio’s. Compleet verzorgd met een slaapplek, eten, drinken en studio setups zal dit kamp een full package writer-camp worden. Hoofdcoach van het schrijverskamp is producer en DJ Samir Ait Moh uit Venlo, wereldwijd bekend van de dance formatie Moksi. Hij zal samen met een team van andere professionele producers, vocalisten, songwriters en muzikanten de deelnemers ondersteunen tijdens de week.

De gemaakte muziek wordt tijdens het camp ge-feedbacked door professionals, maar als het camp is afgelopen zal Samir betrokken blijven bij het afmaken van de opgenomen muziek. Binnen vier weken na het kamp moeten er van elke producer minimaal twee tracks klaar zijn om ge-pitched te worden aan platenlabels. Afhankelijk van de deelnemers en resultaten van het kamp zullen we een natraject vorm geven.

Aanmelden voor deelname
De deelname aan het schrijverskamp is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met 29 maart. Er wordt een selectie gemaakt op basis van ingestuurde muziek en ontwikkelingsniveau. De definitieve selectie wordt in de tweede week van april bekend gemaakt.

Mogelijk gemaakt door
The Break Out Sessions worden mede mogelijk gemaakt door Samir Ait Moh, Poppodium Grenswerk en We Are Today.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht