Nieuws

Inschrijving muziekwedstrijd Lang Leve de Muziek

Komend weekend sluit de inschrijving voor de muziekwedstrijd Lange Leve de Muziek van Méér Muziek in de Klas. De inzet is een plek in de grootste schoolband van Nederland en een optreden voor Koningin Máxima in Ahoy. En of je nu doorgaat of niet, je krijgt altijd muzikale ondersteuning op school. Hoe leuk is dat! Je doet mee door uiterlijk 14 mei een kort filmpje in te sturen van jouw muziek makende klas.

Filmpje? Fluitje van een cent
Inzenden is gemakkelijker dan je denkt. Dus mobiliseer de kinderen, volg de onderstaande tips en doe mee!

  • Zing je wel eens met je klas? Neem het op met je smartphone en klaar is je inzending.
  • Heb je videomateriaal van een muzikale kerstuitvoering, carnavalsoptreden of paasviering? Gebruik dat als inzending.
  • Of maak een eigen muzikale act. Meester Willem van Schooltv helpt je op weg.
  • Heb je het filmpje gemaakt? Maak dan een schoolaccount aan op de website van Méér Muziek in de Klas en stuur het filmpje uiterlijk 14 mei in.

Eind mei hoor je of jouw klas doorgaat naar de auditieronde in juni.

Iedereen wint
Doe je mee? Dan krijg je altijd muzikale ondersteuning op school:

  • Gaat jouw klas door naar de audities dan krijg je hulp van een Vliegende Brigadier. Dat is een vakleerkracht muziek bij jou uit de buurt, of natuurlijk jullie eigen vakleerkracht
  • Gaat jouw klas niet door naar de audities, dan krijg je van het LKCA en Méér Muziek in de Klas een gratis zangworkshop voor het hele leerkrachtenteam.

Muziekwedstrijd in Lang Leve de Muziek Show
In het nieuwe AVROTROS-familieprogramma Lang Leve de Muziek Show, gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro, strijden wekelijks drie scholen uit een provincie om een felbegeerde plek in de allergrootste schoolband van Nederland. Deze band mag in Ahoy optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017.

We wensen je veel succes en vooral heel veel plezier met je deelname!

Het LKCA is partner van Méér Muziek in de Klas. Met deze samenwerking draagt het LKCA bij aan goed cultuuronderwijs voor ieder kind op de basisschool.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht