Nieuws

Huis voor Cultureel Ondernemerschap: vóór de culturele zaak

Hoe richt je jouw werkpraktijk zodanig in, dat je tijdens de coronapandemie het hoofd boven water houdt en/of succesvol kan starten? Dat is de centrale vraag van webinar #1 van het Huis voor Cultureel Ondernemerschap, een nieuw initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg. Hierbij werkt het Huis momenteel nauw samen met o.a. StartersCentrum Limburg, Zuyd Legal Lab en Zuyd Innovatief Entrepreneurship Lab (ZIEL). Tijdens het webinar word je als creatief zzp’er en cultureel professional geïnformeerd, geïnspireerd en interactief aan de tand gevoeld. Het webinar is gratis en vindt plaats op 25 januari 2022, van 19.30 – 21.00 uur. Aanmelden voor 20 januari 2022 is noodzakelijk.

Als kenniscentrum en netwerkorganisatie voor de kunsten en het erfgoed is cultureel ondernemerschap vanaf 2022 een nieuwe pijler van het Huis voor de Kunsten Limburg. Creatieve ondernemers, die hun beroep veelal zelfstandig uitvoeren – de helft van de mensen die werkzaam is in de cultuursector doet dat als zzp’er – spelen een cruciale rol in de kunsten- en erfgoedsector. Naast tal van autonoom kunstenaars zijn er legio zzp’ers die zich inzetten binnen de amateurkunstensector. Ze verdienen daarom een goede ondersteuning.

Programma
In dit eerste webinar, in een cyclus van vier met aansluitend een netwerkevent, vertellen het Huis voor de Kunsten Limburg en het StartersCentrum Limburg waarvoor je als cultureel ondernemer bij beide terecht kunt. Vervolgens gaat startersadviseur Marcel van Kasteren in gesprek een starter in corona tijd. Aan de hand van haar verhaal zal hij de elementaire ingrediënten van het ondernemerschap uitlichten. Waar kun jij niet zonder? Wat zijn de essentiële vragen die je voor jezelf moet beantwoorden? Wat moet je niet vergeten te regelen? Wat zijn de meeste gemaakte beginnersfouten? Een mooie opstap voor een gesprek met de online deelnemers.

Vragen
Uiteraard halen we in dit webinar ook vragen op, zodat we jou als (startend) cultureel ondernemer nog beter kunnen ondersteunen met specifieke kennis en coaching:

Waar liggen jouw behoeften op ondernemersvlak? Waar loop je tegenaan als culturele starter of professional? Aan welk soort ondersteuning heb je het meest? Bij welke kennis zou je gebaat zijn? Welke praktische hulp zou je goed kunnen gebruiken? Weet je waar je terecht kan met je vragen? Waar vind ik culturele samenwerkingspartners?

Hulploket
Het Huis voor Cultureel Ondernemerschap (HCO) is het provinciale hulploket voor creatieve zzp’ers, erfgoedondernemers en cultuurprofessionals. Op de webpagina van het HCO zal je met de tijd een groeiend aantal relevante links & kant- en klaar materiaal aantreffen, dat (in)direct bijdraagt aan het opbouwen van een bloeiende culturele zaak, het creëren van maatschappelijke meerwaarde en het verbeteren van jouw (financiële) positie als kunstenaar en artiest.

Het webinar is gratis en vindt plaats op 25 januari 2022, van 19.30 – 21.00 uur. Aanmelden voor 20 januari 2022 via: https://forms.gle/hWLkkVj9U8jtRSFc9

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht