Nieuws

Hoeve Blues- Rootsrock Festival

Op zaterdag 26 oktober a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse “Hoeve Blues- Rootsrock Festival”.

  • Locatie: Hotel en Partycentrum de Witte Hoeve, Gasstraat 5 in Venray
  • Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
  • Entree-prijzen € 12,50 p.p. v.v.k. en aan de kassa € 15,= p.p.

Dit jaar met:

Three Amigo’s
Thomas Toussaint en Band
Bintangs

Een unieke gelegenheid om de Bintangs nog’s aan het werk te zien. De langst bestaande R&R-band van Nederland.
De Bintangs worden op 6 oktober dit jaar opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame, naast grootheden als Harrie Muskee, Eelco Gelling e.v.a.
Naast de Bintangs met hun vertrouwde rythm ‘n blues sound ook outlaw countryrock van Three Amigo’s ( hoogste versnelling) en de pure blues van Thomas Toussaint (blues award winner 2016).

Hoeve Blues is wellicht het langst bestaande en meest gerespecteerde indoor-blues festival in de kop van Limburg.
Vele grootheden stonden hier al op het podium en daarnaast zorgt de organisatie altijd voor een verrassende maar ook vernieuwende programmering.
Hierin loopt dit festival al decennia lang voorop.
Artiesten uit alle windstreken en werelddelen zijn altijd enthousiaste festival-deelnemers en prijzen de luxe accommodatie en de uitbundige gastvrijheid. Een unicum.

Ontstaan in 2004 op het Limburgse platteland tussen Maas en Peel door vijf bevriende muzikanten die aan een nieuwe uitdaging toe waren. Plezier in het muziek maken staat voorop, maar de muziek van de oude meesters zoals Cash, Elvis, Williams e.a.  worden zo traditioneel mogelijk gelaten.
De muziek die The Three Amigos maakt laat zich het beste omschrijven als Outlaw Country-Rock. Door onze bezetting van drie gitaren, (contra)bas, drums en meerstemmige zang is een uniek bandgeluid ontstaan.  De nummers worden in hun waarde gelaten volgens de beste outlawcountry  & westerntraditie. Tenminste, dat proberen we! Dat er hier en daar toch wat invloeden uit de blues en hardrockhoek te horen zijn komt door de muzikale voorkeur van de bandleden zelf.
De muziek van The Three Amigos leent zich voor ieder podium; van festivals, motortreffens, kermissen tot bruincaféconcerten.
Omdat onze helden van nature zeer sterke nummers gemaakt hebben, blijft het mooie muziek als het akoestisch gespeeld wordt. Daarom zijn we ook te boeken voor (semi)akoestische optredens….. wel de Amigos-sfeer maar met minder decibels.

You bring the beer, we’ll bring the shine ……

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht