Nieuws

Hiphopproducer Kijk Een Ster en soulzangeres Anna Nita leggen met nieuwe single en video van ‘I Feel You’ een pleister op de getormenteerde ziel.

Op vrijdag 25 maart brengen de artiesten Kijk Een Ster en Anna Nita de titeltrack van hun aankomende minialbum ‘I Feel You’ en bijbehorende videoclip uit. Het is de eerste single van hun muzikale samenwerkings-project dat later dit jaar uitgebracht wordt.

Anna Nita x Kijk een Ster
Producer Kijk Een Ster en zangeres Anna Nita werken sinds 2021 als Artist in Residence bij Poppodium NIEUWE NOR in Heerlen aan hun gezamenlijke mini-album. Zangeres en songwriter Anna Nita bracht in 2020 haar eerste EP ‘Insulated’ uit. Met haar nummer ‘Cloud Nine’ belandde ze in de top 50 van de landelijke radiozender NPO Radio 2 Soul & Jazz. Naar aanleiding van haar single ‘Somebody’s Gonna Love You’ werd ze toegevoegd aan de Solid Vibes crew van radio dj Angelique Houtveen. Vorig jaar werd ze genomineerd voor de Limburgse Popprijs in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Sinds 2011 brengt Kijk Een Ster meerdere single’s, compilatie tracks en EP’s uit op verschillende labels uit binnen en buitenland. Hierdoor wisten o.a. LEFTO en Gilles Peterson in het verleden de weg al te vinden naar zijn releases. De single ‘Before It’s Over’ in samenwerking met rapper EllMatic die in 2020 uitkwam belandde in de befaamde Spotify editorial lijst ‘Jazz Rap’. Zijn track ‘Freedom’ met Gregg Green werd in 2021 uitgebracht op de verzamel lp ‘Hummingbird Archives’ van BIRD Rotterdam.

Reflecteren op de tijd
Muziek heeft verbindingskracht en kan troost bieden, en dat is precies wat de twee artiesten met hun muziek willen bereiken. “Onze rol als artiest is reflecteren op de tijdgeest. We leven in een zeer roerige tijd waarin op politiek, sociologisch en ecologisch niveau wereldwijd zoveel aan de hand is dat het af en toe enorm overweldigend voelt. Voor jongvolwassen, die in de bloei van hun leven staan en een toekomstperspectief nodig hebben, is het momenteel een zware tijd.

Over single ‘I Feel You’
“In het nummer zing ik de luisteraar toe met een bemoedigende woorden en voel ik mee, vandaar de titel “I Feel You”. We willen tegen de mensen om ons heen zeggen; “Weet dat we allemaal door high’s en low’s gaan en vergeet niet dat je onderdeel bent van een groter geheel, je staat er niet alleen voor.” Single ‘I Feel You’ werd opgenomen in de Husky Studio en gemixt en gemasterd door studioproducer Angelo Bombrini. Op de plaat spelen vele bevriende artiesten uit de regio mee die zorgen voor een rijk muzikaal geheel in de sound.

Videoclip opgenomen in pleisterplaats voor de ziel
De video van het nummer werd opgenomen in de Kloosterbibliotheek in Wittem, ook wel de ‘pleisterplaats van de ziel’ genoemd. Omdat de single is bedoeld als pleister op de ziel, de perfecte plaats om de visuals voor de muziek te creëren. De videoclip werd geregisseerd door de talentvolle filmmaker Nandisa Ludidi.

Muziek credits
Tekst, melodie vocalen geschreven en uitgevoerd door: Anna Nita / Geproduceerd door: Brendan ‘Kijk Een Ster’ Gijzen Drums, bas, synth geschreven en uitgevoerd door: Brendan Gijzen / Piano geschreven door: Brendan Gijzen & Michel Nita uitgevoerd door: Tizaan Alphonso / Strijkers arrangement geschreven door: Michel Nita uitgevoerd door: The Magic Strings / Aanvullende gitaar geschreven en uitgevoerd door: Gino Bombrini / Backing vocalen geschreven door: Anna Nita uitgevoerd door: Maxime Cathalina & Aïcha Cherif / Studio engineer: Angelo Bombrini / Gemixt door: Angelo Bombrini, Brendan Gijzen / Mastering door: Angelo Bombrini in de Husky Recording studio Heerlen.

Video credits:
Director: Nandisa Ludidi / Producer: Jules Weijers(Heads up mgmt) & Nandisa Ludidi 1st AD: Danique Jaspers / D.O.P: Cas Kerssens / Gimbal operator / 2nd Camera: Alex Bijvoet / Gaffer: Martijn Martens / Best Boy: Sem Dumont / Runner: Bob Geerlings / Styling: Dion Bal / Editor: Nandisa Ludidi / Color Grading: Cas Kerssens / Photography: Dion Bal / Actor 1: Rachel Hansoul / Actor 2: Denise Pascal / Actor 3: Angelo Bombrini / Actor 4: Gidion Rumai / Actor 5: Gaby Berger

Social links:
instagram.com/annanitamusic
facebook.com/annanitamusic.nl
instagram.com/kijkeenster
facebook.com/kijkeenster

Spotify URI’s:
Anna Nita
https://open.spotify.com/artist/5iaXR1QaOq3mjRoJL35XKY?si=lwULcSgzRLSTV1GJDdGATQ

Kijk Een Ster
https://open.spotify.com/artist/4mRAdzbdUDWVyTGuVV8TS6?si=t8ZsZYQ4QqOiDq60cG_vug

Het complete album “I Feel You” komt later dit jaar uit.

“I Feel You” wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Fonds Podium Kunsten, poppodium NIEUWE NOR en Brand Cultuurfonds Limburg.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht