Nieuws

Hiphop-podium Capital Stage op The Notorious IBE

Sevn Alias, Snelle, Ashafar en Rugged zijn de aansprekende namen op het hiphop-podium ‘Capital Stage’ tijdens het beroemde internationale Hiphop en Urban Dans festival ‘The Notorious IBE’ in Heerlen. Het gratis toegankelijke ‘Capital Stage’-podium is op zaterdag 10 augustus het kloppende hart van het festival waar live-optredens van zowel bekende als nieuwe namen in de Urban & Hiphop-wereld zullen plaatsvinden.

Festivalgangers, hiphop heads en urban dansliefhebbers opgelet. ‘The Notorious IBE’ het grootste urban dans evenement van Nederland staat weer voor de deur. Bezoekers uit meer dan 30 verschillende landen zullen naar Zuid-Limburg afreizen voor een lang weekend vol muziek, cultuur en veel dans. Het ‘Capital Stage’-podium zorgt voor de coolste live-optredens met zowel bekende als nieuwe namen in de Urban & Hiphop-wereld. De naam ‘Capital’ verwijst natuurlijk naar Heerlen, die voor een weekend dé hiphop-hoofdstad van Europa is.

In 2016 was het podium voor het eerst onderdeel van The Notorious IBE en traden er een aantal nieuwe acts op die inmiddels tot de gevestigde namen in Nederland worden gerekend: o.a. Boef en Jonna Fraser. Ook dit jaar zorgt poppodium NIEUWE NOR voor de programmering. Verwacht een verfrissende line-up vol nationale hiphop-grootheden, de beste nieuwkomers en vele lokale helden. Op het programma zien we grote namen zoals de Amsterdamse Sevn Alias die al meerdere platina albums op zijn naam heeft, lyric-genie Snelle die misschien wel het grootste hiphop-talent van dit moment is en FunX Music Award-winnaar Ashafar wiens nummers miljoenen views en streams tellen.

De Capital Stage geeft ook ruimte aan lokaal talent: uit Zuid-Limburg komen o.a. DJ Boscha Nova die al ruim vijf jaar pioniert als eclectische danskoning, rapper Vlekkeloos die nationale bekendheid verwierf dankzij rap-competitie ‘FunX talent’ en collectief SLE VXF bestaande uit $lenterprise en Victoire X Festus. Rugged sluit het festival af met een dampende dj-set. Het trio uit Eindhoven bestaat uit voormalige leden van het Breakdance-collectief ‘The Ruggeds’ en weet zo precies hoe ze het publiek van The Notorious IBE aan het dansen krijgt.

De Capital Stage vindt plaats tijdens The Notorious IBE op zaterdag 10 augustus van 19:00 tot 01:00 uur op de Bongerd in Heerlen. De entree van dit festival-onderdeel is gratis. Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van het evenement. Na afloop verzorgt poppodium NIEUWE NOR een gratis toegankelijke afterparty (16+).

Gerelateerde artikelen met Hiphop-podium Capital Stage op The Notorious IBE

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht