Nieuws

Hiphop-legende KRS-ONE op 8 oktober in NIEUWE NOR

Op zondag 8 oktober 2017 komt de Amerikaanse hiphop-legende KRS-One naar Heerlen voor een concert in poppodium NIEUWE NOR. Deze avond zal de rapper uit New York, die ook bekend is onder bijnamen The Blastmaster, The Teacher en The Philosopher, laten horen hoe de echte old school hiphop klinkt. Denk daarbij aan de hiphop-klassiekers ‘Sound of the Police’ en ‘Step into a World’. Ook materiaal van zijn nieuwe album ‘The World is Mind’ (2017) komt voorbij.

In de jaren ’80 werd KRS-One bekend als de frontman van de invloedrijke groep Boogie Down Productions. Zijn grootste hit scoorde hij in de jaren ’90 met ‘Sound of the Police’. Kenmerkend voor de artiest is zijn sociale en politieke betrokkenheid, die in al zijn teksten is terug te horen. Niet alleen stond KRS-One aan de wieg van de hiphop, ook als denker en filosoof is de man, die werd geboren als Kris Parker, van invloed op de hiphopscene. Zijn bijnaam The Blastmaster verdient hij vanwege zijn reputatie om battles met andere MC’s meedogenloos in zijn voordeel te beslechten. De laatste jaren houdt The Teacher zich met name bezig met projecten om zijn kennis en de liefde voor muziek over te dragen op de nieuwe generatie. Echter maakt de legende nog volop nieuwe muziek. In 2017 kwam zijn nieuwe album ‘The World is Mind’ uit.

In 2013 was KRS-One voor het laatst in Heerlen te zien; toen stond hij in de Limburgzaal. Op zondag 8 oktober 2017 is de intieme NIEUWE NOR aan de beurt. Er is plaats voor maximaal 350 bezoekers.

Zo. 8 oktober 2017 | 20:30 uur
KRS-One
locatie: NIEUWE NOR
€ 25,00 voorverkoop | € 27,50 avondkassa
info & tickets: www.nieuwenor.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht