Nieuws

HIP HUB HOORAY maakt LINE-UP EDITIE 2 bekend

Op zaterdag 14 september geven de sterren van vandaag en morgen het beste van zichzelf op het Hip Hub Hooray Festival. If you want to see why hiphop is taking over, ben je hier thuis.  De programmering gebeurt door een Euregionaal team van programmatoren en heeft speciale aandacht voor onze alumni uit de Hip Hub Hooray Hubs.Met de eerste editie in 2018 won Hip Hub Hooray een Red Bull Elektropedia Award voor ‘best breakthrough festival’. In 2018 bezochten 2.000 mensen onze eerste editie. Met editie 2 mikken we op een grotere opkomst.Het festival heeft de voormalige legerkazerne van Tongeren als indrukwekkend urban decor. (https://incompagnie.be).

 

LINE-UP FESTIVAL 2019

ZWANGERE GUY

2019 is helemaal het jaar van Zwangere Guy. Vorig jaar sloot hij nog de eerste editie van Hip Hub Hooray af met het rapcollectief Stikstof, maar met één van de beste Belgische solo rapalbums ooit kroonde hij zichzelf tot de grootste Vlaamstalige rapper uit België. 1083, BXL dat is trash!

JOSYLVIO

Hella Cash Gang! Wie in de game catcht er nog up met Josylvio? Hij rijgt de gouden en platinum platen aaneen, wordt gedraaid in de streets en kan daarom gewoon niet op onze mainstage ontbreken.

SLIMKA & DI-MEH

De toekomst van Franstalige rap komt uit Zwitserland. De energie van Slimka & Di-meh is ongezien, daarmee halen ze dan ook miljoenen views op YouTube. Kom de supersterren van morgen ontdekken op Hip Hub Hooray!

SNELLE

What’s in a name? Snelle heeft de Nederlandse rapwereld sneller veroverd dan wie dan ook. Met zijn 101Barz sessies, videoclips en meerdere awards kan niemand nog om hem heen. Zo won hij in juni 2019 een FunX award voor ‘best song’ met zijn nummer Scars. Ja die money is voor scars op mijn hart!

DVTCH NORRIS

Rapper Dvtch Norris is één van de meest originele rappers uit de game. Hij komt uit Antwerpen en woont in Brussel, maar zijn teksten spreken voor iedereen. Net voor de festivalzomer dropte hij zijn EP. Country boys in Tongeren!

LORD GASMIQUE

Vorig jaar was hij al bij ons te zien met het Brusselse rapcollectief Six O’ Clock Gang, nu keert hij terug naar de Ambiorixkazerne voor zijn soloshow. Amper 21 jaar maar hij maakte al nummers samen met Roméo Elvis en speelde een show in Ancienne Belgique. Elle veut de l’or, elle veut de Lord!

FOSA YG & LOOPEY

Deze 2 leden van het Amsterdamse collectief SMIB maakten samen het project ‘Project YG’ dat meteen één van onze favoriete albums werd. Vorig jaar haalde SMIB het nationale nieuws toen VRT op Hip Hub Hooray langs kwam, ook dit jaar halen ze alleen maar headlines.

HIP HUB HOORAY SHOWCASE

Hip Hub Hooray brengt tijdens de Hubs hiphopartiesten uit NL, Vlaanderen, regio Aken en Wallonië samen om aan muziek, street art en dance te werken. Met de rappers en de producers bouwen we aan een show waarmee onze eigen mainstage en later ook andere podia in de Euregio worden overgenomen. Check het debuut op 14 september!

ARES

Een van de meest geliefde en upcoming rappers in Nederland. Originele teksten op gekke beats, dé sound voor jouw zomer 19. Maak jezelf warm voor zijn optreden met de nummers Camera’s, Russian Spies of één van zijn 101Barz sessies.

KEVIN

Kevin is een Nederlandse rapper die in 2011 begon bij Rotterdam Airlines. Van daaruit werkte hij zich op tot de soloartiest die hij vandaag is, en maakt hij gekke doekoe met zijn streaming bro. Kevin wordt alom geprezen voor zijn originele flow en teksten. Check het album Vrij!

LES ALCHIMISTES

Frappant rappersduo uit onze Brusselse hoofdstad! Je kan hun muziek onderbrengen in het straatje trash rap, een subgenre zoals hiphop er vandaag veel kent. Kletterende hi hats en een bass die je speakers opblaast, dat zijn Les Alchimistes.

MISS ANGEL

Een van de beste upcoming female rappers van het moment. Met haar eerste mixtape Ghetto Mami brengt ze een kleine aardverschuiving teweeg in het Belgische hiphoplandschap, and for the better. We’re all for it!

JEWELS

Maakte turn up hiphop groot in Limburg met concepten als Grensloos en Karaat. Met zijn zomertour in 2019 passeert hij de podia van Les Ardentes, Fire Is Gold, Woo Hah, Pukkelpop en nu ook Hip Hub Hooray.

 

Een laatste lading namen en het time schedule worden later bekend gemaakt.Houd ons in de gaten via Facebook, Instagram of de website!

 

NIEUW IN 2019

 

Tijdens het HHH Festival 2019 presenteren we de EuroVillage op het festivalterrein. Een mini-nederzetting met en voor jonge creatieven.

 

Meer info over de EuroVillage volgt later.

NOG NIEUW IN 2019

 

The Get-Together, een ontmoetingsmoment

voor de professionele hip hop / urban sector

uit Wallonië, Vlaanderen, Duitsland en Nederland(s Limburg).

Met Hip Hub Hooray denken we de ideale partner te zijn

om een Euregionaal sectortreffen te faciliteren.

We doen dit in samenwerking met: Poppunt (steunpunt muziek, Vlaanderen), WBM (steunpunt muziek, Wallonië en BXL),  Pop in Limburg (steunpunt muziek, provincie NL Limburg) en met de steun van Playright+ en Sabam For Culture. Let’s get together!

 

PRAKTISCH

HIP HUB HOORAY FESTIVAL op ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019
DEUREN: 13u00
LIVE ACTS: tot 00u00
AFTERPARTY: 00u00u – 03u00
TICKETS: vvk € 20 –  kassa € 25 (excl 1,5 euro servicekosten)
FESTIVALADRES: Blaarstraat 99, Tongeren (BE) (op wandelafstand van het
station)
WEBSITE www.hiphubhooray.eu
FB www.facebook.com/hiphubhooray
IG www.instagram.com/hiphubhooray
#HIPHUBHOORAY

 

HIP HUB HOORAY is …
Een uniek Euregionaal project waar alle elementen van hip hop en urban culture samenkomen. Het werkterrein van Hip Hub Hooray is de Euregio Maas-Rijn (Nederlands- en Belgisch-Limburg, Luik en de regio Aken). Hip Hub Hooray wil samen met urban artiesten, publiek en professionals over de Euregionale grenzen heen springen. Homebase van het project is de voormalige Ambiorixkazerne in Ton­geren (BE) (https://incompagnie.be).

“ Het mooie aan dit festival is dat het op een uitmuntende manier jongeren uit de Euregio Maas-Rijn met verschillende culturele achtergronden laat samenwerken, met de hiphopcultuur als verbindend element. Ook overheden geloven sterk in die verbinding tussen jongeren. Het project mag rekenen op de steun van Vlaanderen, de Franse Gemeenschap, de Nederlandse provincie Limburg en de stad Tongeren.”

(An Christiaens, burgemeester wnd. Stad Tongeren)

 

DE HUBS van HIP HUB HOORAY

dinsdag 20/8 – zaterdag 24/8
Een reeks workshops en masterclasses waar upcoming artiesten uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg, Luik en de regio Aken aan hun skills en performances werken onder leiding van ervaren coaches. In de Ambiorixkazerne werken ze aan 3 disciplines: Music, Street Art en Dance.

Studenten studiotechniek van PXL-Music in Hasselt zullen aan de slag gaan met de resultaten van de Music Hubs (mixing).

De resultaten van de Hubs worden geshowcased tijdens het Festival en op diverse podia in de Euregio (zie hieronder).

 

HIP HUB HOORAY in de EUREGIO

Voor de tweede editie van Hip Hub Hooray treden we voor het eerst buiten de muren van de kazerne.

De deelnemers aan de Music Hubs trekken na de workshops richting podia in de Euregio. Je kon/kunt hen o.a. ontdekken op Les Ardentes (4/7, festival, Luik), Open Street Festival (19/7, Luik), Hip Hub Hooray (14/9, festival, Tongeren), DVERS (28/9, showcasefestival, Sittard), hip-hop party Urban Ardent (18/11, Luik), de Nieuwe Nor (datum tbc, club, Heerlen) … De Hip Hub Hooray Showase on tour, quoi!

 

De contacten die we opbouw(d)en tijdens dit  project, geven ons ook de mogelijkheid om te werken aan een netwerk van muurschilderingen van hoge kwaliteit. Op termijn willen we murals plaatsen in onze Euregionale partnersteden (Luik, Heerlen, Aken, …).  Maar starten deden we in thuisbasis Tongeren, op de ring, waar iedere zondag de antiekmarkt staat, op de zijgevel van Café Rembrandt, het oudste café van de eerste stad van België.  Op deze muur staat nu een werk van Adele Renault. Adele is een Belgische artieste gevestigd in Los Angeles (USA). Ze geniet wereldwijd bekendheid met haar hyperrealistische werken waarin ze o.a. duiven portretteert. Haar duiven zijn te zien in Hollywood, Berlijn, Moskou, Delhi, Amsterdam, … en nu dus in Tongeren. For Real!

(Met dank aan Caparol & Eurorent.)

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht