Nieuws

Het demopanel van Nu of Nooit 2019 gaat aan de slag!

De volgende toppers zullen deze week álle ingezonden demo’s beluisteren van de inschrijvingen voor Nu of Nooit 2019! Het demopanel van Nu of Nooit bestaat dit jaar enkel uit muzikanten, die zelf veel ervaring, passie, kennis en kunde hebben op het gebied van muziek schrijven, opnemen en optreden. Met hun deskundige oor zullen zij beslissen welke 25 acts dit jaar deelnemen aan dé provinciale popwedstrijd. Leer ze hieronder kennen!

Baer Traa
Venlonaar Baer Traa (28) is een singer-songwriter met een passie voor soul en americana. Zijn eerste single “Stone Cold Woman” werd direct vijf-sterren-track bij Gerard Ekdom op NPO Radio 2 en op 15 februari verscheen zijn laatste EP “Out of Thin Air”. De multi-instrumentalist is tevens een veel gevraagd sessie muzikant en is vanaf 2019 als docent betrokken bij de Rockacademie in Tilburg.

Cas Zeegers
Cas Zeegers (25) is altijd bezig met muziek en probeert dit op zoveel mogelijk manieren uit te oefenen. Zo speelt hij basgitaar in Tamarin Desert (runner-up Nu of Nooit 2017), drumde hij in Brew en Bombardier Muffy en is hij momenteel op gitaar bezig met een nieuw project. Daarnaast is Cas hoofdredacteur van 3voor12/Eindhoven en doet hij de communicatie bij het allerleukste festival Misty Fields.

Dany van Dorst
Dany van Dorst (23) speelt gitaar, synthesizer, zingt en schrijft liedjes. Ze studeerde in 2016 af aan Rock City Institute Eindhoven en speelt in de bands TSAR BOMPA en Tjalling. In juli 2019 kwam de nieuwe TSAR COMPA EP ‘Wij gaan voor goud’ uit en in augustus 2019 releaset Tjalling hun tweede album, ‘A self repressed lie’ in het Stroomhuis in Eindhoven tijdens de Fuzzclub Pre-Party. Dany kan in beide bands haar gevoel kwijt, en dat is ook waar muziek volgens haar om gaat. Welke soort muziek je ook maakt, het gaat haar om de intentie en overtuigingskracht.

Massi
Massi staat voor hoop, vrijheid, en geloof in jezelf. De 27-jarige muzikant Sam Raaijmakers maakt samen met zijn band hiphop met invloeden van dromerige triphop, jazzy soul en rootsrock. De energieke liveshow overtuigde al menig muziekkenner en festivalganger: Massi sleepte in 2016 de publieksprijs binnen bij de Grote Prijs van Nederland en speelde het jaar erna de Popronde plat, deed het voorprogramma van Postmen tijdens de kick-off van zijn comeback tour en stond op WOO HAH! Nu wordt het tijd om zichzelf en de wereld voor te bereiden op zijn debuutalbum.

Mirte Heutmekers
Mirte Heutmekers (35) is bassiste bij shoegaze band Habitants. Haar eerste kennismaking met de basgitaar was op 14-jarige leeftijd. Haar muzikale drijfveer zit in het spelen met dynamiek; de basgitaar op de voorgrond laten treden, om later weer klein te worden en ruimte te creëren in dienst van de muziek. Haar grote inspirator is bassist Colin Greenwood van Radiohead.

Stan Smeets
Ondanks zijn 23 jaar is Stan Smeets geen groentje in de muziek business. Met Hard2Get won hij in 2012 Kunstbende. In 2014 was hij op tv te zien in ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. In 2018 studeerde hij af aan de Rockacademie in Tilburg. Op de opleiding startte hij STATESMEN waar hij actief is als liedjesschrijver. Met deze band speelde hij tijdens Popronde in 2016 door heel Nederland, waarbij de bandbus gesponsord werd door Jan Smeets. Ambitie is geen vies woord voor de gedreven muzikant. In de zomer van 2018 was hij met zijn band Hard2Get te zien bij The Voice of Holland. Dit jaar stond hij met Hard2Get o.a. op het OLS in Sevenum en de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Gerelateerde artikelen met Het demopanel van Nu of Nooit 2019 gaat aan de slag!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht