Nieuws

Het demo panel voor de aankomende editie van Nu of Nooit is bekend!

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals.

Dertig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in zes grote professionele popzalen van Limburg. Het demo panel voor de aankomende editie van Nu of Nooit is bekend! Deze professionals uit het Limburgse popveld gaan samen bepalen welke acts geselecteerd worden voor de voorrondes die in oktober plaats gaan vinden. Heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel via: www.popinlimburg.nl/nu-of-nooit. De inschrijving sluit volgende week donderdag 24 augustus om 23.59 uur!!

Het demo panel bestaat uit: Ingo Dassen (Muziekgieterij, Festival Bruis, Lesoir), Sven Vek (The Ten Bells, winnaar Nu of Nooit 2016), Bas Stienen (3voor12Limburg, Wessummer Breeze), Roel Kornips (The Job, Superhero, ZEF Magazine), Ysja van Leeuwen (Waking Skies, Appelpop Festival), Sjuul Stultjens (Poppodium Grenswerk, Thrash Agency, Gaellus Open Air festival), Sander Stijnen (V2 Records, The Hillbilly Moonshiners), Niek Murray (Buro Pinkpop) en Daimy Lotus (Daimy Lotus).

MEET HET DEMOPANEL:

Ingo Dassen

Ingo is programmeur bij de Muziekgieterij, Festival Bruis en Midsummer Prog. Daarnaast is hij de oprichter, componist en gitarist van de progressieve rockband Lesoir.

Sven Vek

Sven Vek (26) is beter bekend als zanger van The Ten Bells die in 2016 de 25ste editie van Nu of Nooit wonnen. Een energieke, klassieke frontman met clowneske trekken. Tien jaar lang speelde hij in verschillende bands met wisselende successen. Sven is volledig autodidact en beter in zijn vak geworden door trial en error. Af en toe luistert iemand naar de woorden in de nummers en worden de cynische, multi-interpretabele teksten boordevol woordgrappen opgemerkt. Zowel op de planken als achter de schermen is hij methodisch en berekenend maar constant bezig met het publiek. “Goede muziek is top maar mensen staan er niet alleen om naar je te luisteren. Ze willen deel uitmaken van de avond, dit durven ze dan niet helemaal en dan moet je ze uitnodigen. Ik durf te zeggen dat alles in onze show een rede heeft.”

Bas Stienen

Als het gaat om muziek heeft Bas een brede interesse en staat hij altijd open voor nieuwe muziek uit bijna elk genre. “Ik ben geen hokjesdenker, maar voor Frans Bauer en de Toppers loop ik niet echt warm. Naast muziek luisteren bezoek ik ook graag concerten en ben ik een groot liefhebber van festivals en dan voornamelijk van lokale intiemere festivals. Ik heb veel bewondering voor deze organisaties bestaande uit slechts vrijwilligers, die zich ieder jaar met een beperkt budget inzetten om een fantastisch festival neer te zetten. Uiteindelijk ben ik door deze liefde in 2006 begonnen met de organisatie van Wessummerbreeze. Hier ben ik onder andere eindverantwoordelijk voor de programmering. Lokaal talent heeft altijd een belangrijke, vaste plek op ons festival. Tot slot heb ik voor 3VOOR12/Limburg een vijftal jaren concertrecensies geschreven, waaronder een aantal jaren als “vaste” recensent van Nu of Nooit. Voor deze wedstrijd ben ik in 2009 voorronde jurylid geweest.”

Roel Kornips

Is Roel programmeur, manager, boeker of iets dergelijks? Nee joh! Hij is wel manager, maar voor een skateboard merk, geen band, platenlabel of poppodium…

Heeft ‘ie dan conservatorium ofzo gedaan? Ook niet! Hij heeft iets heel anders gestudeerd…

Waarom doet hij dit dan? Omdat ‘ie gewoon f#cking rock & roll is! Hij drumde ruim 20 jaar in punkrock bands (o.a. Superhero & Jamestown), is tegenwoordig zanger van hardcore band The Job, schreef “back in the day” voor Playground en tegenwoordig incidenteel columns voor ZEF Magazine…Roel is gewoon heart & soul, dat telt ook!

Ysja van Leeuwen

Ysja is zangeres en songwriter in meerdere bands, waaronder Waking Skies (finalist Nu of Nooit in 2015). Ook doet ze alles rond communicatie, social media en pers voor het Appelpop festival. Ze graag naar festivals en concerten om nieuwe bands te ontdekken.

Sjuul Stultjens

Sjuul is werkzaam als coördinator marketing & publiciteit voor Poppodium Grenswerk. Daarnaast heeft hij een nieuw boekingskantoor Thrash Agency, is hij programmeur bij Gaellus Open Air festival, zit hij in de communicatie commissie van Zomerparkfeest en is hij betrokken bij een aantal collectieven zoals The Village en Border Collective.”

Sander Stijnen

In het dagelijks leven is Sander werkzaam als pers en radio promoter bij platenlabel V2 Records label van onder andere Blaudzun, Mister and Mississippi en Mumford and Sons). Daarnaast is hij zanger en gitarist van The Hillbilly Moonshiners, waarmee hij inmiddels al drie jaar door Europa trekt.

Niek Murray

Als stagiaire aan de opleiding Vrijetijdsmanagement kwam Niek Murray in 2002 bij Buro Pinkpop terecht, en na een succesvolle stage én afstudeerstage is hij ook niet meer vertrokken bij Jan Smeets. Naast de werkzaamheden voor het Pinkpop festival is Niek verantwoordelijk voor de andere producties binnen het organisatiebureau, zoals de concerten en de overige festivals. Naast zijn werk voor Buro Pinkpop heeft hij in het verleden als geluidstechnicus voor poppodia en festivals gewerkt, als tourmanager heel Europa doorgereisd met bandjes en zelfs als drummer in een bandje gespeeld

Daimy Lotus

Zangeres en songwriter Daimy Lotus heeft altijd gedanst, gezongen en muziekles gehad. Al op 5-jarige leeftijd bedacht ze haar eigen choreografieën en stond ze op straat te zingen tijdens de jaarlijkse boerenmarkt in het dorp waar ze destijds woonde. Sinds 2009 is ze actief bezig met het schrijven van haar eigen nummers, welke geïnspireerd zijn door alles wat ze in de afgelopen 21 jaar op deze aardbol heeft meegemaakt, uitmondend in een mix van dromerige popsongs en energieke dansplaatjes. Zo heeft ze ondertussen 3 singles en een EP genaamd ’15’ wereldwijd uitgebracht en is haar harde werk onder andere erkent met de titel 3FM Serious Talent. Ook heeft ze een featuring met Belgisch DJ-duo Alvar & Millas met meer dan een half miljoen Spotify plays. Daimy woont nu in Rotterdam voor haar opleiding zang en songwriting en is bezig met het schrijven van nieuw materiaal, waarbij ze de lat zeer hoog heeft gelegd. Zo zal zij dit jaar aan de slag gaan met een select groepje top-songwriters en schrijft ze ondertussen voor DJ’s en producers. Many more Daimy Lotus tunes to come dus! Maar voor nu: heel veel succes met jullie deelname aan Nu of Nooit!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht