Nieuws

Heerlen viert de vrijheid met groter en afwisselend Bevrijdingsfestival

Met een divers en aantrekkelijk programma bevestigt Bevrijdingsfestival Heerlen haar vaste waarde op de festivalkalender. De gratis toegankelijke vierde editie op vrijdag 5 mei kent zowel nieuwe live-muziek, van frisse poppunk tot rauwe americana, als spannende electronische acts. Er zijn optredens van o.a. Jaya The Cat, Compact Disk Dummies, Son Mieux, Call It Off en Darlyn op het Pancratiusplein Zuid. Naast deze bekende en opkomende namen heeft de organisatie oog voor lokale talenten op het tweede podium, de Parkstad Popstad Stage. 

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseert poppodium NIEUWE NOR een Heerlense editie van het Bevrijdingsfestival in opdracht van het Comité 4 & 5 Mei Heerlen. Het gratis toegankelijke evenement op het Pancratiusplein groeide in de afgelopen vier edities uit tot een volwaardig popfestival. Op vrijdag 5 mei staan er 13 muziekoptredens gepland op twee podia. Bekende namen als de Amerikaanse ska-punk-formatie Jaya The Cat en het Belgische electronica-duo Compact Disk Dummies worden afgewisseld met opkomende Nederlandse bands zoals Son Mieux, Call It Off, Darlyn en De Nachtdienst. Het programma biedt voor iedere popmuziekliefhebber wel iets: nieuwe pop/rock, frisse poppunk, rauwe americana en jazzy hiphop.

Op het tweede podium, de Parkstad Popstad Stage, staat een selectie van de beste regionale acts. O.a. Nu Of Nooit-winnaar The Ten Bells, YAYAYA, Lapschwanz, Phoenix’Ashes, Red Ribbon Army, Iman Free en Cal & The Leavin’Train laten horen hoeveel poptalent en diversiteit er in de regio aanwezig is.

Tijdens het festival is er uiteraard ook aandacht voor het ontsteken van het traditionele bevrijdingsvuur. De renners van Atletiek Vereniging Oranje-Nassau (AVON), zullen de vlam in estafette-vorm van Wageningen naar Heerlen brengen. Zij arriveren rond 17:30 uur, waarna burgemeester Krewinkel een toespraak houdt, en ook Stadsdichter Merlijn Huntjens zal voordragen rondom het thema ‘Geef Vrijheid Door’.

De vierde editie van Bevrijdingsfestival Heerlen vindt plaats op vrijdag 5 mei, van 14:00 uur tot 00:00 uur op het Pancratiusplein Zuid in Heerlen.  Het festival is gratis toegankelijk voor publiek.

Gerelateerde artikelen met Heerlen viert de vrijheid met groter en afwisselend Bevrijdingsfestival

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht