Nieuws

Harpiste Lavinia Meijer op 11 juni naar Grenswerk

Op vrijdag 11 juni geeft Lavinia Meijer een seated concert in Grenswerk. Waar ze de afgelopen jaren speelde in steden als New York en Berlijn doet de in Zuid-Korea geboren harpiste tijdens deze DETOUR tour nu weer het land aan waar ze opgroeide. De kaartverkoop voor dit concert begint op vrijdag 12 maart via www.grenswerk.nl.

Als tweejarig meisje kwam Lavinia terecht bij haar adoptieouders in Nederland. Ze begon op haar negende met harp spelen en nog geen twee jaar later werd ze toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In respectievelijk 2003 en 2005 haalde ze de diploma’s Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude, aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Dit alles leidde ertoe dat ze in 2009 de Nederlandse Muziekprijs won.

Ook voor haar albums ontving Lavinia talloze onderscheidingen, waaronder 2 gouden platen en een gecertificeerde platina plaat voor het album Metamorphosis / The Hours met stukken van de veelgeprezen Amerikaanse componist Philip Glass. Ze is de enige klassieke artiest die met drie opeenvolgende albums de top 10 van de Nederlandse album-hitlijsten heeft gehaald.

Lavinia Meijer is zeer veelzijdig en speelt niet alleen maar klassiek repertoire. Samen met onder andere Òlafur Arnalds speelde ze eerder ook al hedendaagse muziek. Zo voerde ze stukken van Radiohead uit op klassieke podia die werden beoordeeld met lovende kritieken. Daarnaast deelde ze ook al het podium met onder andere Iggy Pop, Patti Smith en Sufjan Stevens.

Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens haar DETOUR tournee muziek van tijdgenoten en haarzelf. Geïnspireerd vanuit de minimal muziek van oa. Philip Glass, bevat haar muziekkeuze voor deze DETOUR neo-klassieke muziek van o.a. Lambert, Arnalds, Frahm en Streliski.

Gerelateerde artikelen met Harpiste Lavinia Meijer op 11 juni naar Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht