Nieuws

Grote evenementen en instellingen organiseren samen alternatief voor festivalloze zomer

Same oét, same thoés: een culturele cocktail met Venlose festivalsfeer

VENLO – Zomerparkfeest, Viva Classic Live, Stereo Sunday, Nach van ‘t Limburgs Leed, Lekker Venlo, ZOKS Festival. Ze gaan allemaal niet door dit jaar. Maar samen met Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events, Omroep Venlo en Venlo Partners organiseren ze op 22 en 23 augustus een waanzinnig alternatief: Same oét, same thoés.

Venlo is een festivalstad, ook nu
De initiatiefnemers van Same oét, same thoés konden het niet verkroppen dat Venlo, met zijn honderden evenementen en activiteiten per jaar, een hele zomer zonder die unieke Venlose festivalbeleving moest doorbrengen. “Venlo is een echte festivalstad waar ieder jaar duizenden vrijwilligers in touw zijn om unieke evenementen neer te zetten.”, licht Marc Nelissen, voorzitter van Zomerparkfeest (dit jaar Zonderparkfeest) toe. “Het is logisch dat we deze zomer niet met z’n allen in het park staan of massaal festivals bezoeken, maar wij zouden Venlo niet zijn als we niet een spannend alternatief zouden verzinnen.”

Totaalbeleving voor uit en thuis
Same oét, same thoés kan op verschillende manieren beleefd worden. Zo is het mogelijk om kaarten te kopen voor voorstellingen in De Maaspoort en Poppodium Grenswerk. Deze optredens en andere unieke programmaonderdelen zijn ook gratis op Omroep Venlo te volgen: via radio, tv én internet. Elk kanaal brengt een andere sfeer, zoals je het ook op de festivals gewend bent.

“Samen met de festivals en culturele instellingen bieden wij alle ingrediënten aan voor een unieke festivalbeleving. Hoe mooi zou het zijn als in heel de gemeente Venlo gezinnen, buren of kleine vriendengroepen de zomervakantie gezamenlijk afsluiten met het Venlose festivalgevoel”, aldus Marcel Tabbers van Venlo Partners. “Dit betekent niet dat het festival enkel thuis te beleven is, integendeel. Wij dagen ook horecaondernemers uit om hun gasten het festival te laten beleven naar de dan geldende maatregelen.”

Volgende week wordt de website van Same oét, same thoés gelanceerd. Op deze website zijn festivalpakketten te koop en kun je met een festivalbandje de organisatie van het festival en deelnemende culturele instellingen en festivals steunen. Gedurende het festivalweekend is op de website ook het gehele programma te volgen.

Same oét, same thoés wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo, Venlo Partners, Zomerparkfeest, Omroep Venlo, Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater & Events.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht