Nieuws

Grenswerk viert tienjarig jubileum in oktober

Tien Jaar Grenswerk met officieel kick-off event door het hele gebouw en een reeks con-certen van o.a. HEF, Pip Blom, Van Dik Hout en meer.

Aankomende oktober is het exact tien jaar geleden dat Poppodium Grenswerk haar deuren voor het eerst opende. Dit wordt in de maand oktober groots gevierd onder de noemer: Tien Jaar Grenswerk. Deze reeks kent tien events met onder andere shows van Nederpop gigant Van Dik Hout (30 Jaar ‘Stil In Mij’), Edwin Evers Band (reeds uitverkocht) en rapfenomeen Hef. De kaartverkoop voor alle concerten is gestart via www.grenswerk.nl.

Kenmerkend voor de eerste 10 jaar Grenswerk is dat het poppodium aan de Peperstraat een gigantische (en continue) groei heeft laten zien. Meer dan een half miljoen bezoekers kwamen door de deu-ren in de afgelopen tien jaar. Hiermee loopt Grenswerk voorop ten opzichte van de landelijke benchmark bij vergelijkbare podia. Een jubileum kan uiteraard niet ongezien voorbijgaan. Daarom lanceert Grenswerk in oktober een reeks van tien bijzondere evenementen onder de naam ‘Tien Jaar Grenswerk’.

De reeks ‘Tien Jaar Grenswerk’ wordt op 16 oktober afgetrapt met een mini-indoorfestival met als eyecat-cher een speciaal reünieconcert van Venlose dialectrockers Ongenode Gaste. Deze band heeft ook tijdens de opening van Grenswerk gespeeld en komt speciaal voor deze gelegenheid, tien jaar na dato, weer eenmalig samen. Tijdens deze openingsavond kijken we ook vooruit en zullen er nog veel meer acts en activiteiten worden toegevoegd met de blik op de toekomst gericht. Het volledige programma zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Grenswerk wist de afgelopen tien jaar ruim 450.000 bezoekers te verwelkomen bij activiteiten binnen en buiten de muren van het podium. Variërend van concerten, festivals, clubnachten, café events tot aan ver-huringen en talentontwikkelingsprojecten. Artiesten zoals Fischer-Z, Rowwen Hèze, The Exploited, Young Gun Silver Fox, Suzan en Freek tot aan DJ Jazzy Jeff, Broederliefde, Maan en De Dijk hebben in de afgelo-pen tien jaar op het podium gestaan. Ook lokaal talent wordt niet vergeten: Moksi, Jiri11, Janet Livv en het succesvolle concept Airwalk hebben hun thuishonk gevonden bij het Venlose podium.

In de weken na 16 oktober staat een divers programma geprogrammeerd: Belgische indie/dreampop van Portland, Nederpopgiganten Van Dik Hout viert 30 Jaar ‘Stil in Mij’ en rapfenomeen Hef, die onlangs nog Ahoy wist uit te verkopen. Ook van de partij zijn indie-export Afterpartees uit Horst, die samen met Pip Blom op het podium staan. Een grote clubnacht in samenwerking met TrapLab Radio is gepland met tweeling DJ-sensatie Doppelgang. Het concert van Edwin Evers Band was al eerder aangekondigd en reeds uitverkocht. Tickets voor alle concerten en clubavonden zijn te krijgen via www.grenswerk.nl. De ko-mende maanden zal de rest van het programma bekend gemaakt worden.

Jubileumbier i.s.m. De Klep
In samenwerking met Brouwerij De Klep is een jubileumbier gebrouwd. Deze fruitige IPA zal gelanceerd worden tijdens Zomerparkfeest. Aansluitend is het bier verkrijgbaar in Grenswerk en het Grens-werk Café.

Tien Jaar Grenswerk:
16.10 Officiële Kick-off Tien Jaar Grenswerk met o.a. Ongenode Gaste en meer
17.10 Portland + Noa Lee
18.10 Edwin Evers Band (uitverkocht)
19.10 T.B.A.
24.10 Pip Blom + Afterpartees
25.10 TrapLab Clubnight w/ Doppelgang + Luca v/d Hombergh b2b Six Feet Up + Ilex
26.10 Van Dik Hout
01.11 Hef
02.11 T.B.A.
03.11 Dekker

Gerelateerde artikelen met Grenswerk viert tienjarig jubileum in oktober

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht