Nieuws

Grenswerk Recordings verschijnt op vinyl

Live studio sessies met vier regionale bands in Grenswerk

De Grenswerk Recordings verschijnen op 12” vinyl tijdens Record Store Day op zaterdag 24 oktober. Vanaf die dag is het album te koop bij Sounds Venlo, in Grenswerk Café, bij de acts zelf of via www.grenswerk.nl/recordings. Grenswerk Recordings zijn de opnames gemaakt die zijn tijdens het vijfjarig bestaan van Poppodium Grenswerk. Vier topacts uit de regio namen op zondag 20 oktober 2019 live in de zaal een aantal nummers op met publiek. Het gaat om de volgende artiesten: Blackbird, Baer Traa, Heavenly Heroes en Ragtime Rumours.

Grenswerk Recordings is een project waarbij acts uit de regio de mogelijkheid krijgen in een uurtje opnametijd twee nummers vast te leggen, live in de studio. De nummers zijn uitgebracht als live-video’s in samenwerking met het online-platform 27 Tapes. Deze video’s verschenen via de social media van de artiesten en Grenswerk. Nu verschijnt een 12” vinyl-lp met alle acht de nummers. De opnames vonden plaats onder leiding van producer Wouter Budé van de Moon Music Studios in Maasbracht.

Het team van Grenswerk heeft voor Grenswerk Recordings zorgvuldig vier regionale topacts uitgekozen. Blackbird is het project van frontvrouw Merel Koman uit Kessel. Zij brak door met een aantal countrypop-singles die niet van de radio weg te slaan zijn. Ze stond al met veel succes in Grenswerk en op Zomerparkfeest.

Baer Traa is het Venlose wonderkind dat de afgelopen tijd mocht ruiken aan nationaal succes. Gerard Ekdom (Radio 2) is fan en draait zijn singles veelvuldig, en terecht.

Derde act die deelneemt is Ragtime Rumours uit Reuver: een band die zich geheel op eigen kracht op zowat alle belangrijke bluesfestivals wist te spelen met hun aanstekelijke mix van gypsy-swing, ragtime en honky-tonk. Ze presenteerden onlangs nog hun nieuwe album ‘Abandon Ship’ in een uitverkocht Grenswerk.

Tot slot deed Heavenly Heroes mee aan het project, een Venlose band die bol staat van de ervaring en de afgelopen jaren een aantal prachtige rocknummers maakte.Grenswerk Recordings is mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg.

Gerelateerde artikelen met Grenswerk Recordings verschijnt op vinyl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht