Nieuws

Grenswerk organiseert week lang masterclasses

Nieuw project met local heroes: Teachers

Poppodium Grenswerk organiseert in de week van 2 december een week vol workshops in het pand. Het project heet Teachers. De masterclasses worden gegeven door lokale helden, muzikanten uit de regio die allemaal op hun eigen voorwaarden een bijzondere carrière hebben opgebouwd. Het gaat om FeestDJRuud, Niek en Bas Nellen (Afterpartees), Dieuwertje Heuvelings, Mike Roelofs, Baer Traa, Samir Ait Moh (Moksi) en Roy Smolenaars (Memphis Maniacs).

Het project is vernoemd naar de klassieke track Teachers van Daft Punk, waarin het Frans duo al haar helden en eigen invloeden opnoemt. Voor het project is ook een Venlose versie van Teachers gemaakt, waarin de namen van alle deelnemers voorbij komen: https://www.youtube.com/watch?v=gU0Iu_7c5y0

Aangezien Grenswerk op dit moment geen shows kan organiseren bouwt het podium op deze manier aan de acts van de toekomst. Muzikanten uit de regio kunnen aanschuiven bij deze masterclasses voor nieuwe ideeën, energie en invalshoeken. Per workshop zijn maximaal 30 plekken. Mochten de workshops snel volraken dan biedt Grenswerk een extra tijdslot aan. Inschrijven voor de verschillende workshops is mogelijk via www.grenswerk.nl/teachers.

Op dit moment zijn de deuren van het Venlose poppodium nog steeds gesloten. Na de aangescherpte maatregelen is besloten alle optredens de komende weken te verplaatsen. Om regionale muzikanten toch iets te kunnen bieden is besloten om een aantal projecten op te zetten gericht op talentontwikkeling en educatie. Onlangs werd ook al het project De Studio Roept gelanceerd; waarin lokale muzikanten gebruik kunnen maken van de inpandige studio in Grenswerk.

Info over de verschillende Teachers:
Woensdag 2 december – FeestDJRuud – DJ’en
Ruud Geurts werd in no-time de meest geboekte dj van Nederland toe hij ging draaien onder de naam FeestDJRuud. Hoe bouw je een slimme set, maar ook: welke creativiteit is nodig om op te vallen en relevant te blijven? Ruud is naast dj ook een ideeënmachine.

Donderdag 3 december – Niek en Bas Nellen (Afterpartees) – songwriting
De broers Nellen zijn het songwriting-tandem van Afterpartees, en daarmee verantwoordelijk voor de meest aanstekelijke gitaarpop die de afgelopen jaren in deze regio is gemaakt. Ze kennen hun klassiekers en weten als geen ander hoe je een pakkende hook schrijft.

Vrijdag 4 december – Dieuwertje Heuvelings – streaming
Dieuwertje Heuvelings is zelf dan geen muzikant, maar werkt als sinds 2007 in de muziekindustrie en was jarenlang playlist editor bij Spotify. Ze scheef er het boek Auxiety over. Dieuwertje kent de weg in de mysterieuze wereld van plays, likes en clicks.

Maandag 7 december – Mike Roelofs – improvisatie
Mike Roelofs is typisch iemand die speelt ‘in het moment.’ Hij kan je alles leren over volledige overgave en ergens aan durven beginnen zonder dat je precies weet waar, wanneer en hoe het eindigt. Mike geeft een masterclass improvisatie.

Dinsdag 8 december – Baer Traa – songwriting
Baer Traa is naast een geweldige muzikant en een toffe gast, allereerst een songwriter. Een craft waar hij jaren aan schaafde en dat de laatste tijd het een na het andere gouden liedje opleverde. En hij is niet te beroerd wat van die kostbare kennis te delen.

Donderdag 10 december – Samir Ait Moh (Moksi) – producing
Moksi staat overal ter wereld voor uitverkochte zalen. Die zetten ze vervolgens op de kop met de producties van Samir Ait Moh, de helft van het duo. Maar hoe zet je nu zo’n banger in elkaar? Wat maakt een productie effectief? En wat heb je nodig? Samir weet raad.

Vrijdag 11 december – Roy Smolenaars (Memphis Maniacs) – creativiteit
Als frontman van Memphis Maniacs is Roy Smolenaars een volksmenner eerste klas. Maar hij is vooral ook iemand die zichzelf steeds opnieuw uitvindt met het ene creatieve concept na het andere. Over buiten de kaders denken, en hoe je dat in kunt zetten voor je muziek.

Gerelateerde artikelen met Grenswerk organiseert week lang masterclasses

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht