Nieuws

Grenswerk & Maaspoort organiseren test events

De culturele sector in Nederland mag in de maand april een aantal test events organiseren. In Venlo mogen De Maaspoort Theater & Events (14 & 15 april) en Poppodium Grenswerk (25, 26, 27 april) meedoen aan deze zogenoemde pilots. Deze pilots zijn bedoeld om ervaringen op te doen met de (snel)testinfrastructuur. De 1,5 meter en veiligheidsmaatregelen blijven gelden tijdens deze events. Een bezoeker koopt een ticket en kan zich gratis laten zich testen.

In de Maaspoort staan Opera 2.0 met Lijf Live (14 april) en Ronald Goedemondt met Jasper van der Veen (15 april) op het programma. De voorverkoop start vandaag via www.maaspoort.nl. In Grenswerk spelen Jack Poels (25 april), Altin Gün (26 april) en Goldband met Sophie Straat (27 april). De voorverkoop voor de concerten in Grenswerk start a.s. vrijdag om 11:00 via www.grenswerk.nl.

Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zo lang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Deze landelijke pilot gaat om een beperkt aantal concerten en voorstellingen in de maand april. Grenswerk en De Maaspoort mogen maximaal drie aaneengesloten dagen open. Bezoekers moeten een negatief testbewijs overleggen om naar binnen te kunnen. Het is gratis om je te laten testen voor deze test events. Meer informatie is te vinden via www.testenvoortoegang.nl.

Zo lang reguliere openstelling nog niet kan is een bezoek met een testbewijs de enige mogelijkheid om weer open te gaan op dit moment. Ook bieden de podia hiermee weer enig perspectief aan de makers; de muzikanten, organisatoren en theatermakers.

Gerelateerde artikelen met Grenswerk & Maaspoort organiseren test events

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht