Nieuws

Grenswerk maakt documentaire over corona-jaar

En Toen Werd Het Stil: het bewogen jaar van Poppodium Grenswerk

Grenswerk heeft in samenwerking met Halo Media en Peter Beeker een documentaire gemaakt over het poppodium tijdens het afgelopen corona-jaar. En Toen Werd Het Stil schetst een beeld van de uitdagingen en frustraties waarmee het poppodium de afgelopen periode te maken heeft gehad. Grenswerk wist afgelopen week ook de Limburgse Popprijs voor Beste Muziekorganisatie te winnen. De documentaire wordt vanaf aanstaande donderdagavond 29 juli uitgezonden op L1, Omroep Venlo en via Grenswerk (Facebook en Youtube).

En Toen Werd Het Stil is een tijdsdocument over alle maatregelen en uitdagingen waarmee Grenswerk in een jaar corona te dealen heeft gehad. Maar deze periode heeft Grenswerk ook juist heel veel opgeleverd: tijd om na te denken over de verhoudingen met de stad, artiesten, medewerkers, horeca in de binnenstad en nog meer. Er ontstaan nieuwe inzichten, samenwerkingen en relaties voor de toekomst. Daar wordt uiteraard altijd veel over nagedacht, maar het dreigt wel eens op de achtergrond te raken omdat de agenda vol staat met shows die geboekt, gepromoot en geproduceerd moeten worden.

Poppodium Grenswerk wist afgelopen week de Limburgse Popprijs voor Beste Muziekorganisatie te winnen. De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse act en organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse Popmuziek.

De documentaire volgt ook de totstandkoming van het nieuwe festival Aan de Waterkant, dat aankomend weekend van start gaan aan de Lage Loswal. Dit nieuwe stadsfestival is tijdens de opnames van de docu bedacht en opgezet. Aan de Waterkant loopt van 30 juli tot en met 22 augustus en heeft onder andere Douwe Bob, Wolter Kroes, Guido Weijers, Froukje, Sef en nog veel meer shows op het programma staan.

En Toen Werd Het Stil is vanaf aankomende donderdagavond te zien op L1 en Omroep Venlo. De documentaire duurt 25 minuten. De documentaire zal dan ook in première gaan via de social media kanalen van Grenswerk.

Gerelateerde artikelen met Grenswerk maakt documentaire over corona-jaar

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht