Nieuws

Grenswerk lanceert Verdieping Nul

Poppodium Grenswerk start met Verdieping Nul, de playground van het podium. Verdieping Nul is de broedplaats voor nieuw talent waar ruimte is om te repeteren en het volgen van workshops of lessen. Ook kunnen er opnames gemaakt worden in de studio. Ieder jaar nodigt Verdieping Nul een artist-in-residence uit. Het eerste jaar is dat de Venlose band The Soup. De kick-off vindt plaats op zondag 30 april en wordt ingeluid met een open dag. 

Verdieping Nul is letterlijk de begane grond in het poppodium. Op Nul werken muzikanten, dj’s en producers aan hun skills, op eigen houtje of onder professionele begeleiding. Daar zijn de repetitie-ruimtes voor bands en dj’s, daar ligt ook de studio. “Als poppodium willen we stevig inzetten op talentontwikkeling, Verdieping Nul gaat hierin belangrijk onderdeel worden,” zegt Grenswerk-directeur Tim Gaal: “De oefenruimten waren uiteraard al langer in gebruik, maar het afgelopen jaar hebben we veel contacten gelegd met educatieve partners en we hebben onze studio-ruimte ingericht. Naast oefenen met je band kun je bij ons terecht voor het maken van opnames, het leren bespelen van een instrument of het volgen van een workshops zoals bandcoaching. Ook voor dj’s is het mogelijk om tracks te produceren en op te nemen onder begeleiding. Het is nu zaak dit maximaal onder de aandacht te brengen zodat de lokale muzikanten weten waar ze terecht kunnen en er hun voordeel mee kunnen doen.”

Kunstencentrum Venlo, DJ Academy Venlo, muziekspeciaalzaak Max Guitar en verschillende onafhankelijke muziekdocenten (o.a. Tasilo Pieck, John Cuijpers, Jeroen van den Biggelaar, Benjamin Elshout en Hans in ‘t Zandt) zijn verbonden aan Verdieping Nul en geven er les.

Tijdens de open dag op 30 april kunnen bezoekers en muzikanten een kijkje nemen in de oefenruimtes en studio. Er worden verschillende demo’s en workshops gegeven in de oefenruimtes door de docenten en de DJ Academy Venlo. Max Guitar demonstreert een aantal instrumenten. Ook zal de The Soup laten zien hoe een opname-sessie in z’n werk gaat. Later geeft de band in het eetcafé een kleine show. Bands die zich deze dag inschijven voor een studio-sessie krijgen bovendien een korting.

Binnen Verdieping Nul valt ook het artist-in-residency project: ieder jaar wordt een talentvolle band of artiest begeleid en gecoacht door het poppodium. De professionals van het podium zullen de artiesten ondersteunen op het gebied van carrière-planning, promotie, opname en performance. De Venlose band “The Soup” is de eerste band die uitgekozen is voor het artist-in-residency project. Door het jaar heen zal de band een aantal producten afleveren. Het jaar wordt afgesloten met een grote show.

Gerelateerde artikelen met Grenswerk lanceert Verdieping Nul

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht