Nieuws

Grenswerk kleurt roze met een inclusief feest voor het hele gezin met NEX-US GENERATION

Clubconcept NEX-US organiseert een uitgebreid programma in het kader van Venlo Kleurt Roze

Op zaterdag 18 juni zal het queer clubconcept NEX-US een feestdag voor jong en oud organiseren bij Grenswerk Café. Vanaf 16.00 uur presenteert het collectief een programma voor jong en oud, die de ontmoeting en zichtbaarheid van seksuele en genderdiversiteit mogelijk maakt. Op het terras van het café kan iedereen genieten van muziek, een springkussen, voorleesuurtje door drag queens, glitterschminkers en performances door vogue-dansers en drag queens.

Het clubconcept werd in 2018 op initiatief van Poppodium Grenswerk opgericht door verschillende Venlonaren die werkzaam zijn in de culturele en evenementensector. De aanleiding was Roze Zaterdag dat destijds in Venlo plaatsvond. De groep bleef hierna feestjes organiseren.

Aanstaande zaterdag organiseren zij ter ere van Venlo Kleurt Roze een feest voor de hele familie. Op het terras van het café is er een programma met lokale dj’s, waaronder Six Feet Up, The Spy en NIKOL. Headliner is dj en performer OISHĪ, afkomstig uit de queer ballroom scene. Drag queens T’Aaliyah Jones en Jackie Dion verzorgen de hele dag performances. Zij zullen daarnaast ook voorlezen uit de inclusieve kinderboekenserie ‘Donnie’, een boekenreeks van auteur Lisa Maschhaupt. Dit leert door middel van stoere opwindende verhalen over diversiteit, inclusie en andere relevante en eigentijdse onderwerpen. Daarnaast is er een springkussen en zijn er glitterschminkers (voor jong en oud!).

NEX-US, het Latijnse woord voor ‘verbinding’, stelt (gender)diversiteit, inclusiviteit en de vrijheid tot zelfexpressie centraal. Muzikaal gezien wordt gerefereerd aan het geluid van de oorspronkelijke housemuziek uit de jaren ‘90. Inmiddels hebben er al meerdere succesvolle edities van het concept plaatsgevonden in de vorm van een pool party, een house party van 360 minuten, een clubavond die aansloot op een co-productie tussen De Maaspoort en het poppodium en een zogeheten bus rave waar een uitgaansbus met dj’s en drag queen langs drie café’s in Arcen, Horst en Baarlo toog, en stonden ze op de laatste editie van Zomerparkfeest. Bij iedere editie waren er buiten dj’s ook performances van drag queens en vogue-dansers, die hun oorsprong vinden in de ballroom scène.

NEX-US GENERATION vindt plaats in Grenswerk Café en is vrij toegankelijk. Het programma start op het terras en loopt over in een clubavond in het café die van 22.00 tot 02.00 duurt. Iedereen is welkom.

Gerelateerde artikelen met Grenswerk kleurt roze met een inclusief feest voor het hele gezin met NEX-US GENERATION

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht