Nieuws

Grenswerk en Sounds starten SINGLES ONLY CLUB

Poppodium Grenswerk brengt in samenwerking met Sounds Records Venlo vier keer per jaar een vinylsingle uit onder de naam SINGLES ONLY CLUB. Vier keer per jaar een 7” met exclusieve muziek. De eerste release verschijnt op Record Store Day en is de debuutsingle van de Limburgse band GRAEF. Leden van de club krijgen de single vier keer per jaar thuisgestuurd maar de 7” is ook los te koop.

GRAEF is een nieuwe Limburgse band die afgelopen januari in de Moon Studio’s in Maasbracht twee nieuwe nummers opnam met blazers en een strijkersensemble. Never Mind The Hype over GRAEF: “Een spannend geluid, dat best een Vlaams alternatief sausje herbergt. Ze stellen zich voor als nieuwe rockband, en we horen ook elementen van post-rock, elektronische pop en ambient in deze verraderlijk sluimerende eersteling.” GRAEF heeft inmiddels getekend bij V2 Records. De eerste release met GRAEF wordt ondersteund door online-platform 27Tapes en vergezeld van live-video’s.

De acts voor SINGLES ONLY CLUB worden door Grenswerk en Sounds in gezamenlijkheid geselecteerd. Doel is om vier keer per jaar muziek van jonge bands uit te brengen en zo talentvolle en veelbelovende muzikanten een platform te bieden. De nadruk zal liggen op jonge Limburgse bands, maar bijvoorbeeld ook live-opnames uit het podium zijn een mogelijkheid.

SINGLES ONLY CLUB is een community van vinyl-aficionado’s waar je lid van kunt worden door middel van een jaarabonnement. Dan wordt vier keer per jaar de single opgestuurd. De singles zijn verder ook los te koop in het Grenswerk eetcafé, bij Sounds en in de webshop van Sounds. Bands verkopen de singles ook tijdens optredens. Grenswerk en Sounds willen projecten initiëren voor opkomende bands in de brede regio en deze een platform bieden waarop ze door een breed publiek gezien en gedeeld kunnen worden.

Lid worden van de club: www.grenswerk.nl/singlesonlyclub

Gerelateerde artikelen met Grenswerk en Sounds starten SINGLES ONLY CLUB

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht