Nieuws

Grenswerk en Maaspoort organiseren De Donkere Dagen

Nieuw indoor festival in beide podia

Poppodium Grenswerk en De Maaspoort maken in november een doorstart met het festival De Donkere Dagen. Dit festival werd oorspronkelijk bedacht, gelanceerd en weer afgelast tijdens corona. Met deze frisse start pakken beide podia dit indoor festival weer op. Gedurende drie dagen spelen er artiesten in zowel Maaspoort als Grenswerk. Headliners van het festival zijn Whispering Sons, MY BABY en The Bony King of Nowhere. Verder spelen onder andere Marathon en Morpheus. Meer programma wordt later bekend gemaakt. Tickets zijn in de verkoop via grenswerk.nl en maaspoort.nl.

Grenswerk en de Maaspoort gaan het jaar goed afsluiten. In de laatste dagen van november, wan-neer de dagen steeds korter worden en de duisternis invalt, straalt Venlo tijdens Donkere Dagen Festival.

Dit indoor festival biedt een gevarieerd programma aan in Grenswerk en de Maaspoort. Van indie-folk tot postpunk en dance. En als de nacht valt, gaat het feest gewoon door met een afterparty die tot in de vroege uurtjes doorgaat. Tijdens deze Donkere Dagen laten deze twee podia het licht schijnen in Venlo.

Donderdag 28 november
tickets via maaspoort.nl
MY BABY in de Maaspoort

Opzwepende ritmes, hypnotiserende harmonies, bezwerende grooves, bezielde blues en rake vo-calen: het Nederlands/Nieuw-Zeelandse trio MY BABY is een virtuoze liveband waarbij iedere liveshow een reis is door fascinerende muzikale werelden, van blues tot dance waar gevoelige hymnes kunnen evolueren tot intens dansbare jams. Deze podiumsensatie treedt op over de hele wereld, van Pinkpop tot Glastonbury. Na een ode aan hun oom Maarten van Roozendaal smaakte het theaterpodium naar meer. In ‘Acoustic.Blues.Club’ tovert MY BABY de theaterzaal om tot een zwoele southern blues bar.

Vrijdag 29 december

Het programma voor deze dag zal later bekend gemaakt worden.

Zaterdag 30 november
tickets via grenswerk.nl

Whispering Sons
The Bony King of Nowhere
Morpheus
 Marathon
+ more TBA in Grenswerk

Whispering Sons
Het Belgische vijftal Whispering Sons staat bekend om hun duistere en unieke mix van experi-mentele en hectische post-punk, met Fenne Kuppens’ diepe vocale stijl als kenmerkend element. Hun energieke live-optredens hebben hen stevig gevestigd als een must-see act. De nieuwe plaat werd erg goed ontvangen door recensenten en dit resulteerde tot een Belgische uitverkochte tour-nee en festivals shows op o.a. Rock Werchter. Ook Nederland is om en staat een grote clubtour op het programma. Vanavond sluiten ze het Donkere Dagen festival af met een intense show waar je bij wilt zijn!

The Bony King Of Nowhere
The Bony King of Nowhere, is een Belgische muzikant rondom Bram Vanparys. Na het succes van zijn album Silent Days in 2018, is hij nu terug met Everybody Knows. Het album werpt een zorge-lijke blik op maatschappelijke thema’s zoals prestatiedruk en de impact van sociale media, verpakt in prachtige folkrock liedjes met invloeden van artiesten als The War On Drugs, Radiohead, PJ Harvey, Blur en Nick Cave .Met de positieve recensies voor ‘Everybody Knows’ staat een grote doorbraak voor The Bony King Of Nowhere niets meer in de weg!

Marathon
Marathon, een Amsterdamse band, is meer dan alleen muziek; het is een intense ervaring. Met een overvloed aan energie op het podium weten ze het publiek te boeien. Met indrukwekkende shows in Paradiso, Popronde, Welcome to the Village en Grauzone, heeft de band snel een sterke reputa-tie opgebouwd, bekroond met een top-10-positie op Noorderslag. Zowel KINK als 3voor12 be-schouwen hen als een van de talenten van 2023.

Morpheus
De in Amsterdam gevestigde singer-songwriter Morpheus maakte vorig jaar zijn debuut met de EP ‘Morphosis’, gekenmerkt door zijn betoverende stem. Zijn veelbesproken optredens op Grasna-polsky en Eurosonic Noorderslag hebben zijn opkomst in de muziekscene versterkt. Voor zijn vol-gende release, geproduceerd door Thomas Azier en gepland voor begin 2024, experimenteert hij met klassieke en orkestrale elementen naast hedendaagse producties zoals digitale beats. Morpheus zal vanavond een speciale intieme show spelen in de Joriskerk. Kom en laat je betoveren

Gerelateerde artikelen met Grenswerk en Maaspoort organiseren De Donkere Dagen

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht