Nieuws

Gregory Ackerman & Mitch Rivers naar De Bosuil

De twee begenadigde singer songwriters spelen op 1 juni in Weert

Op vrijdag 1 juni komt de Amerikaanse singer songwriter Gregory Ackerman voor een speciaal optreden naar Muziekcentrum de Bosuil in Weert. Met zijn debuutalbum And Friends – dat op 25 mei aanstaande verschijnt – op zak laat de uit Los Angeles afkomstige Ackerman horen een zeer begenadigd songwriter te zijn. Supportact Mitch Rivers is de afgelopen tijd veelvuldig te horen op NPO Radio 2 en bracht onlangs zijn debuutsingle Easy Way Out uit. De show is gratis toegankelijk voor publiek.

De in Los Angeles woonachtige Gregory Ackerman mag gerust bestempeld worden als een selfmade man. De songs op het debuutalbum And Friends werden door hem zelf geschreven en gearrangeerd. Zo nam Ackerman zelf de gitaar- en piano partijen voor zijn rekening en ontwierp de fantastische album hoes voor het debuut dat op 25 mei verschijnt via Munich Records.

Gregory Ackerman ademt de Laurel Canyon-lucht en dat is te horen op And Friends. Ackerman toont een zeer begenadigd zanger, songwriter, gitarist en pianist te zijn die het zo geliefde muzikale geluid van het California uit de jaren zestig en zeventig voorziet van een hedendaagse twist. Ondersteund door enkele van zijn beste vrienden en producer Pierre de Reeder (Rilo Key) nam Ackerman zijn debuut op in de 64Sound Studios in Highland Park, Los Angeles. Een studio waar louter gebruik gemaakt wordt van vintage apparatuur, zo speelde Gregory enkele gitaarpartijen in met een gitaar van Neil Young.

Supportact Mitch Rivers (27) schrijft soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Onder al die pastorale pracht sluimert echter een hongerige, rusteloze ziel. Zijn komende plaat mijmert tussen het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes.

Rivers is geen keurige kerkjongen: op zijn 20ste jakkerde hij een half jaar door Ierland als straatmuzikant. Die grillige zucht naar avontuur uitte hij aanvankelijk als frontman van punkband Joe Madman & The Sidewalkers. Na al die roerige jeugdjaren waarin Rivers “bijna alles heeft gedaan wat God verboden heeft”, wakkert de zucht naar kalmte en bezinning steeds verder aan.

Gerelateerde artikelen met Gregory Ackerman & Mitch Rivers naar De Bosuil

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht