Nieuws

Green stages gaat van start in Limburg-> Duurzame festivals & evenementen

Bijeenkomst dinsdag 24 maart 18:00 uur
Duurzaam organiseren staat sinds kort prominent op de politieke agenda. Dit is ook nodig want grondstoffen raken op, dieren in de zeeën worden bedreigd door de plastic soep en het klimaat is drastisch aan het veranderen door aanhoudende uitstoot van CO2. Met het nieuwe festivalseizoen voor de deur, willen we samen met 20 festival- en evenementenorganisators in Limburg streven naar een volledig duurzame cultuursector in 2030 die werkelijk maatschappelijke impact realiseert, door samen te gaan werken in een convenant. Wij geloven dat culturele organisaties en evenementen bij uitstek het podium bieden om deze boodschap te verkondigen én te realiseren. De kick-off van dit convenant zal tijdens de bijeenkomst Duurzame Festivals & Evenementen op dinsdag 24 maart van 18:00 uur tot 21:30 uur worden afgesloten. Voor het programma voor deze bijeenkomst zie de bijlage ‘Programma duurzame Festivals & Evenementen’.

Het convenant
De festivals en evenementen in Nederland lijken klaar om de volgende stap te zetten rondom duurzaam ondernemen. Het ontbreekt echter vaak aan tijd, middelen en kennis. Vandaar dit convenant om een versnelling te realiseren in het verduurzamen van de sector door inzicht te krijgen waar je nu staat, samen te werken en kennis te delen waardoor er beter en sneller resultaat wordt geboekt.

Ambities
De meeste individuele doelstellingen komen voort uit de nulmeting, daarnaast vragen we de deelnemers een keuze te maken uit de hieronder geformuleerde ambities:
• Plastic vrij
• Dieselvrij
• Festival of evenement met impact
• Circulariteit

Activiteiten
Om de ambities te realiseren worden over een periode van 3 jaar verschillende activiteiten uitgevoerd. Binnen het convenant worden door Green Stages in samenwerking met partners, ondernemers en sponsors minimaal de volgende activiteiten aangeboden en/of uitgevoerd:
· Individueel
§ Nulmeting
§ Terrein- en organisatiescan
§ Interviews
§ Monitoring
§ Diesel
§ Water
§ Elektriciteit
§ Afval
§ Begeleiding en helpdesk
§ Certificering (optioneel en geen onderdeel van de financiële afspraken)
· Collectief
§ Duurzaamheidskring (kennisdeling en bijeenkomsten
§ Themabijeenkomsten

Bijwonen en meedoen
Mede dankzij de Provincie Limburg en Pop in Limburg kunnen we jullie uitnodigen om deze bijeenkomst kosteloos bij te wonen. Wil jij komend seizoen met het verduurzamen van je evenement aan de slag? Word jij een van de 20 festivals die zich voor de komende 3 jaar aansluit bij het convenant?
Meld je dan aan door deze e-mail te beantwoorden voor dinsdag 17 maart. Normaliter bedragen de kosten voor deelname €1250,- per jaar. De Provincie Limburg heeft het mogelijk gemaakt voor festivals en evenementen om voor €500,- per jaar mee te doen.
Ben je nog niet overtuigd? Meld je dan aan voor de bijeenkomst om te kijken wat jij kunt doen of lees meer op : www.greenstages.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht