Nieuws

Gratis toegankelijk hiphop muziekprogramma tijdens The Notorious IBE

Nieuwe Nor en internationaal breakdance-festival werken samen


Op 13 augustus 2022 keert het gratis toegankelijke hiphop-podium Capital Stage terug op de Bongerd in Heerlen. Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid slaan poppodium Nieuwe Nor en The Notorious IBE de handen voor de vierde keer ineen om een brug te slaan tussen internationale IBE bezoekers en lokale hiphop-fans.

 

Capital staat voor hiphop in Heerlen. Onder deze naam presenteert de Nieuwe Nor de hiphop namen van nu, van toen én van de toekomst. Met Capital bewijst het poppodium waarom Heerlen de hiphop-hoofdstad van Limburg is. De jaarlijkse gratis Capital Stage is hier het uithangbord van en presenteert een veelzijdige line-up: aangevoerd door nationale hiphop-namen en ondersteund door lokaal talent uit Parkstad.

 

De Haagse rapper Mula B is de headliner op een van talent overlopende vierde editie. Deze hitmachine is al jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene en wordt gezien als een van de grondleggers van Nederlandse trap-scene. Voeg daarbij de grote talenten Leafs en Bully uit Almere toe, de Amsterdamse eigenzinnige rapper Nnelg én opkomend underground talent uit Utrecht, Nelcon, en je hebt een programma waar je u tegen zegt. Vanuit Parkstad worden deze nationale namen ondersteund door de lokale talenten Vee, Saint Pierre en Yaïro, die het afgelopen jaar keihard aan de weg timmerden vanuit hun thuisstad Heerlen.

 

Door het samenvallen van Klein.Berlijn en de Capital Stage ontstaat dit er jaar voor het eerst de Capital Square, op het Schelmenhofje. Zaterdag 13 augustus, in de middag vóór de Capital Stage begint op de Bongerd, vind je op het Capital Square de ruwe diamanten binnen de Limburgse hiphop, gepresenteerd door ‘BOMB’. Poppodium Nieuwe Nor en Zaate Herremenie extraordinair Miserabel sloegen al eerder de handen ineen om het genre overstijgende Brass Fest Forever te organiseren waar ze lieten zien dat blaasmuziek en hiphop enorm veel overeenkomsten hebben!

Nu daagt Miserabel in samenwerking met WE SHAPE en Nieuwe Nor tijdens ‘BOMB’ (Blaas Op Mijn Bars) een aantal hiphop pro’s uit tot het meewerken aan een cross-over tussen hiphop en blaasmuziek, in de vorm van een schrijverskamp. Onder andere talenten die deel namen aan dit schrijverskamp zullen optreden op de Capital Square. Voeg daarbij lokale rapper Eijer en Zuiderstorm-deelnemers Ditch The Volume x RXCK en er staat een veelzijdig programma vol talent.

 

De Capital Stage en de Capital Square zijn gratis toegankelijk en te bezoeken op 13 augustus van 14:00 tot 01:00. Na afloop is er een afterparty in de Nieuwe Nor, eveneens gratis toegankelijk.

Gerelateerde artikelen met Gratis toegankelijk hiphop muziekprogramma tijdens The Notorious IBE

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht