Nieuws

GraafLandgraaf wint singer-songwriter prijs bij de Kleine Prijs van Fryslân

Vorige week heeft de finale van de Kleine Prijs van Fryslân plaatsgevonden. Hier mocht niemand minder dan de Limburgse GraafLandgraaf, woonachtig in Friesland, naar huis gaan met de winst in de categorie singer-songwriter. Hierbij gaf de vakjury mooi commentaar: “Alle maskers vallen af“, “Je hebt een onontkenbare X-Factor“, “Een van de meest getalenteerde ruwe diamanten die ik heb gezien“. Zelf vond GraafLandgraaf het een zenuwslopende avond “De andere deelnemers waren super goed en ik dacht onironisch dat ik ging verliezen”. 

GraafLandgraaf is een alternatieve rock/punkband met een fleugje rap, zoete klankjes & tyfus herrie. Ze vragen met hun lyrics aandacht aan sociaal wrange topics, zoals mentale gezondheid, uitbuiting, geweld & andere leuke zaken. Met fuzz, gepitchte bas, beukende drums, verassend valse saxofoon en onuitputtelijke energie is het GraafLandgraafcircus compleet. Naar aanloop van de finale heeft 3voor12 Friesland een korrt interview gehouden met GraafLandgraaf om hem beter te leren kennen.

Kan je je voorstellen aan de lezers?
Haaiiiii! Ik ben Laurens van der Weij, ik ben 29, en ik studeer aan de Academie voor popcultuur in Leeuwarden. Sinds de coronapandemie heb ik door heel Nederland, en een beetje daarbuiten gespeeld. Dit heb ik gedaan met mijn singer-songwriter act en mijn band, die allebei GraafLandgraaf heten. Mijn favoriete eten zijn pannekoeken, mijn favo kleur is diep rood, en ik hou van dolfijnen!

Hoe omschrijf je je muziek?
Mijn liedjes zijn niet lang, zoetzuur, met een eerlijke noodzaak én een duistere knipoog. De lyrics zijn in het Nederlands en Engels. Met tekst over thema’s zoals: als kind een diagnose krijgen, opgroeien zonder veilig thuis, je niet thuisvoelen in je lichaam, je gelukkiger voordoen dan dat je bent voor de mensen van wie je houdt, en faalmoed.

Wat vind je het leukste aan muziek maken?
Als jij als muzikant zelf, of iemand die luistert geraakt wordt door je muziek. En als je ziet dat we nu even hetzelfde voelen is voor mij het allermooist.

Zie het originele artikel bij 3voor12Friesland.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht