Nieuws

Gluren bij de Buren

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren opent aanmeldingen voor de Zomereditie op zondag 2 juli

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor de vierde keer naar Sittard-Geleen. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Landelijk zullen ruim 1000 tuinen, verspreid over 23 gemeenten, optredens hosten tijdens Gluren bij de Buren. Gluren bij de Buren verlaagt met het festival drempels voor ontmoetingen en biedt intieme podia aan de lokale creatievelingen.

Programmamaker Sharik Derksen: “Tijdens Gluren bij de Buren brengen we de gemeente samen, zowel creatieve makers als mensen met een hart voor de cultuur als bezoeker of host. Tijdens deze vierde editie maken we weer een stap voorwaarts en zijn we op zoek naar nog meer bijzondere verhalen en locaties. Ik hoop dan ook dat diverse (zorg) instellingen dit jaar aansluiten in onze prachtige gemeente om hun tuinen en huizen open te zetten voor iedereen.”

Acts en tuinen gezocht
Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act.

Tuinen van alle soorten en maten kunnen meedoen: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht