Nieuws

GLOEDNIEUW WORKSHOPAANBOD MUSIC & BUSINESS LIMBURGSE POPMUZIKANTEN

Vanaf 2018 biedt Pop in Limburg een zesdelige workshopserie aan voor muzikanten (bands, singer-songwriters, dj’s, producers en rappers) uit de Limburgse popsector. Verspreid over het jaar worden verschillende workshops georganiseerd op diverse locaties in de provincie Limburg. Elke workshop heeft een eigen thema en per workshop zijn minimaal drie professionals uit de Nederlandse en/of Belgische muziekindustrie aanwezig om te vertellen hoe muzikanten serieus aan de weg kunnen timmeren met hun muziek. De eerste workshop, met als thema ‘Hoe kom ik aan optredens?’, gaat van start op zondag 25 februari in de Muziekgieterij te Maastricht. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich gratis inschrijven voor de workshops via de website van Pop in Limburg.

Naast het opdoen van nieuwe kennis en ervaring ziet Pop in Limburg de zesdelige workshopserie ‘Music & Business’ als een perfecte gelegenheid om het netwerk van muzikanten uit te breiden en om kennis te maken en/of bij te kletsen met collega-muzikanten uit de popsector. De workshops vinden plaats op zondagen tussen 13.30 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Op zondag 25 februari a.s. om 13.30 uur gaat de eerste sessie van ‘Music & Business’ van start in de Muziekgieterij te Maastricht. Tijdens deze workshop, in panelvorm, wordt ingegaan op de vraag ‘Hoe kom ik aan optredens?’. Het panel die middag bestaat uit René Beerens van Momentum Agency (Birth Of Joy, DeWolff), Marije van Veen van Hot Topic Agency (Afterpartees, The Guru Guru), Sander Stijnen van V2 Records en The Hillbilly Moonshiners band en tot slot programmeur van poppodium Grenswerk Johan Hauser. Het panel staat onder leiding van Lars Kelpin, projectmanager van de Grap in Amsterdam. Schrijf je hier in voor workshop 1!

De workshops

Zondag 25 februari 2018    | Sessie #1: Hoe kom ik aan optredens?
Zondag 29 april 2018          | Sessie #2: Je muziek opnemen
Zondag 24 juni 2018           | Sessie #3: Hoe release ik mijn muziek?
Zondag 26 augustus 2018  | Sessie #4: Hoe promoot ik mijn act/ muziek?
Zondag 28 oktober 2018    | Sessie #5: Hoe manage ik mijn act?
Zondag 16 december 2018 |Sessie #6: Meet Your Scene

Inschrijven

Voor muzikanten is het vanaf nu mogelijk zich in te schrijven voor de reeds geplande workshops. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.popinlimburg.nl/projecten/music-business. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan een workshop en per workshop wordt gekeken naar het beschikbare aantal plaatsen.

 

Gerelateerde artikelen met GLOEDNIEUW WORKSHOPAANBOD MUSIC & BUSINESS LIMBURGSE POPMUZIKANTEN

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht