Nieuws

Gevangenisband De Niemanders naar poppodium Volt én de Bajes.

Vijf maanden na het oorspronkelijk geplande livedebuut krijgt het bejubelde dubbelalbum van De Niemanders eindelijk zijn vuurdoop op de Nederlandse podia. Op vrijdag 16 oktober doen ze met de najaarstour poppodium Volt aan, om vervolgens ook terug te keren naar de gevangenissen waar het album ontstond om een aantal shows ‘binnen de muren’ te spelen.

Het wordt een liveshow waarin de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad vormen en de muziek van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica stuitert. “Het album kwam tot stand in Nederlandse gevangenissen, waar Rocco en ik de afgelopen jaar met gitaar en kladblok in de hand zochten naar muzikanten en hun verhalen. We vonden ze, in overvloed”, aldus Wout Kemkens. De wekelijkse repetities in de gevangenissen werden ontmoetingen tussen ‘binnen’ en ‘buiten’, tussen mensen in gevangenschap en mensen in vrijheid. “We spraken veel over beide werelden en ieders rol in deze”, aldus Kemkens. De dag na elke ‘bajessessie’ gingen Ostermann en Kemkens richting de studio en verwerkten ze teksten, verhalen, uitspraken en opzetjes voor songs uit de gevangenis tot het album dat op 1 mei verscheen. Het album ontving jubelende recensies (o.a. in de Volkskrant) en het bijzondere project dook op vele plekken op: van Koffietijd en VPRO Gids tot Playboy en NRC.

Ook live wordt de show goed ontvangen. Na de eerste show in Doornroosje (Nijmegen) schreef 3voor12 Gelderland “het bijzondere concept van De Niemanders weet zich vanavond in Nijmegen uitstekend te vertalen naar een live-performance”, en sloot Ugenda haar recensie van het concert af met “Ik doe het niet vaak, maar nu roep ik op om De Niemanders te gaan zien als je kunt.”

In de liveshow worden de muziek, verhalen en beelden vertolkt door een vijfkoppige band en gasten die ze in het afgelopen jaar ontmoetten, waaronder een danser en een dichter. De ticketverkoop voor de show in Volt is inmiddels gestart, kaarten zijn te koop via https://bit.ly/3iXutfc

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht