Nieuws

Gehonoreerde aanvragen Makersregeling 2023

Vanaf 1 januari 2023 kon je als uitvoerende Limburgse popmuzikant een aanvraag indienen bij Pop in Limburg ter ondersteuning van jouw project. 15 aanvragers mochten hun plan presenteren aan de externe beoordelingscommissie. Hieronder staan de 8 aanvragers die een bijdrage toegekend kregen. Lees snel meer over hun plannen!

Michiel Claessen

Michiel Claessen is na zijn studie aan de Rockacademie een band gestart. Waarmee hij binnen een jaar tijd Nu Of Nooit won en dus op Pinkpop speelde. Daarnaast stond hij ook op o.a. de Zwarte Cross en Zomerparkfeesten.

In 2019 verhuisde Michiel naar Gent (België) en richtte hij zich voornamelijk op het schrijven, opnemen en producen van nummers. Om hier extra ondersteuning bij te krijgen sloot hij zich aan bij VERGE; het makers-platform dat ook onder de Pop In Limburg-vlag valt. Als producer werkte hij o.a. samen met The Ten Bells, To Adelaide, Jacco Wynia (Jacco Manuel), Margot Zoer en de Gentse bands VVYNN & Neon Golden.

In juli 2023 start Michiel aan een wandelreis van Gent (België) naar Santiago de Compostela (Spanje). Dit is een tocht van ongeveer 2000 kilometer die zo’n vier maanden zal duren. Hij neemt zijn  gitaar, een laptop en een zo compact mogelijke opnameset mee. Tijdens deze reis wil hij  muziek schrijven en zal hij alle geluiden opnemen die hem inspireren; gesprekken, kabbelende beekjes, vogels, voetstappen, etc. Door een bijdrage van de makersregeling zal deze reis mogelijk worden gemaakt. Tijdens dit hele project zal Michiel via foto en videomateriaal het proces documenteren en online delen. Dit materiaal zal hij ook gebruiken als artwork/promotiemateriaal.

Roelofs, Willems, Haesen & Breidenbach

Roelofs, Willems, Haesen & Breidenbach is het nieuwe all-stars Limburgse Songwriters coalitie. De band combineert dromerige akoestische instrumenten, virtuositeit en sterke verhalen op ontdekking naar hun hypnotiserende muzikale realiteit. Met invloeden van Radiohead, The Bad Plus en Agnes Obel. Met een bijdrage van de makersregeling kunnen zij hun doelen realiseren zoals het uitbrengen van een EP, concerten geven en het maken van een mini-documentaire.

 

Tizaan Alphonso Collective

Tizaan Alphonso, pianist/zanger/componist, heeft een diepe en persoonlijke band met muziek, welke is ontstaan door zijn familie. Doordat zijn ouders muzikant zijn, voelt muziek voor hem als thuis zijn, waar hij ook is. Met zijn keyboard en microfoon in de aanslag, omringd door zijn beste vrienden, schotelt hij het publiek een grenzeloze energie voor. Want Tizaan Alphonso kan alleen maar álles geven.

Tizaan is bezig met het schrijven van een EP waarbij de makersregeling een bijdrage aan levert.

The Anaesthetics

The Anaesthetics is een Modern New Wave band uit Horst aan de Maas. Vierkoppig. Eigenzinnig. En onvoorspelbaar waar het kan.

De band combineert feilloos dansbare elementen met onorthodoxe gitaarpartijen. Verwacht eigentijdse elektronica, maar zeker ook romantische invloeden van weleer. Om hun tienjarig bestaan te bezegelen was het tijd voor een album. Daarom schreven zij in één jaar tijd meer dan honderd nummers! Een megaproject dat geresulteerd heeft in het debuutalbum “1080” dat in augustus 2022 is uitgekomen bij het Rotterdamse label Gentlemen Recordings.

De makersregeling draagt bij aan het schrijven van nieuwe nummers, het opnemen van video’s, het maken van artwork en de uiteindelijke release van de nieuwe single’s en EP.

 

Vic Wavy

Vic Wavy is een 26 jarige rapper, zanger & producer uit Maastricht die zijn muziek uitbrengt onder Based Out Ballin. Hij maakt energieke maar conceptueel sterke Nederlandstalige hip-popmuziek met verschillende invloeden van trap, dance en Zuid-Afrika. Op 17 jarige leeftijd verhuist hij naar Tilburg om zijn sound verder te ontwikkelen op de Fontys Rockacademie waar hij in 2019 afstudeerde.

Vic Wavy wilt mensen door middel van zijn verhaal motiveren & inspireren maar tegelijk ook aandacht vragen voor het mentale welzijn van jongeren & (jong)volwassenen. Het doel van dit project is om eenzaamheid en problemen bespreekbaar te maken en dat te ondersteunen en op te lossen door middel van motiverende muziek. De makersregeling zal een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van zijn nieuwe muziek.

 

 

Isis Cloudt

Isis Cloudt is 21 jaar oud en al sinds haar 10de bezig met het draaien van muziek. Sinds jonge leeftijd heeft ze veel meegedaan aan DJ contesten om haar skills te verbeteren. Toen ze 12 jaar was had ze al haar eerste optreden op de grootste car tuning show van Scandinavië.

Het doel van Isis is een eigen branding op te bouwen en een album te releasen. De makersregeling zal hierbij ondersteuning bieden.

$KEER&BOO$

$KEER&BOO$ heeft als doel een professionele carrière te bouwen. Music business, met daarbij de uitbreiding naar een personality d.m.v. broadcasting en acteer werk. Als artiest is hij op meerdere subgenres in Hip-hop muziek en Hiphop cultuur aanwezig en leidend in zowel artiesten als publiek. Een aantal wapenfeiten zijn: Showcases op toonaangevende festivals en Hip-hop events in Nederland en Belgie. Jaarlijks meerdere releases per jaar zowel digitaal als op vinyl. Lid van 2 mega-crews (KRAUW KONNEKT en RAFTING GOODS). Podcast serie (ongereleased). De makersregeling zal ondersteuning bieden bij zijn ambities en doelen.

AUW

AUW (Altered Undefined Waveforms) is een interdisciplinaire muzikale samenwerking tussen filmmaker Sergej Kreso, producer Gert-Jan van Stiphout, kunstenaar Lars Ickenroth en onderzoeker Maurice Hermans. Het opereert voorbij vaste grenzen en is onbepaald in vorm omvang of toepassing. Vaste waarde zijn de halfjaarlijkse AUWsessions, die plaatsvinden op een deels door mensen verlaten plek. Daarbij laat AUW zich inspireren door psychogeografie, door situationist Guy Debord omschreven als “de studie van de precieze wetten en specifieke effecten van de geografische omgeving, al dan niet bewust georganiseerd, op de emoties en het gedrag van individuen.”

AUW vertrekt binnenkort naar Bosnië waar de makersregeling een bijdrage aanlevert. Hier gaan zij samenwerken met het Habitat Culture Fest voor de derde AUW-sessie.

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht