Nieuws

Gehonoreerde aanvragen Makersregeling 2022

Vanaf 1 januari 2022 kon je als uitvoerende Limburgse popmuzikant een aanvraag indienen bij Pop in Limburg ter ondersteuning van jouw project. 15 aanvragers mochten hun plan presenteren aan de externe beoordelingscommissie. Hieronder staan de 7 aanvragers die een bijdrage toegekend kregen. Lees snel meer over hun plannen!

Ar-Jane

Singer-songwriter Ar-jane uit Geleen, maakt naar eigen zeggen ‘alternatieve indie-popmuziek met een melancholisch, dromerige sfeer’. Ze viel jaren geleden al op toen ze tijdens haar eerste keer deelname aan Kunstbende meteen de eerste plek bemachtigde. Op dit moment studeert ze aan de rockacademie in Tilburg en is ze druk bezig met het maken van haar debuut EP. Dankzij een bijdrage uit de makersregeling kan Ar-jane extra inzetten op de productie van deze EP, de bijbehorende visuele uitingen én de promotie rondom de release en releaseshows.

Ar-jane is geïnterviewd door Christa Koeyvoets. Lees hier het volledige artikel.

Instagram Account
Facebook Account 

Bart Storcken

Dialect Popartiest Bart Storcken uit Heerlen, krijgt een bijdrage uit de makersregeling om zijn theatershow ‘Bart’s Hoho kerstshow’ de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen en naar een hoger niveau te tillen. I.s.m. een behoorlijke groep professionele muzikanten neemt Bart zijn publiek mee in een avondvullend programma in de grotere Limburgse theaters. De muziek bestaat uit alom bekende standards in een nieuw jasje, maar ook het nodige eigen werk wordt uitgebracht en zal gespeeld worden tijdens deze theatertour.

Bart Strocken is geïnterviewd door Christa Koeyvoets. Lees hier het volledige artikel.

Instagram Account
Facebook Account

 

 

Jiri11

Jiri Taihuttu, beter bekend als rapper Jiri11 uit Venlo, is geboren met muziek. Van kinds af aan speelt hij flamencogitaar waarmee hij al samen met zijn vader door heel Nederland speelde. Toch bleek gitaar spelen niet zijn volledige passie. De in Venlo geboren en getogen rapper, gitarist en muziekproducent maakte écht furore als frontman van hiphop-formatie ANBU. Met ANBU reisde Jiri het hele land door en stond al op de grootste festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole, Woo Hah!, Appelsap, Solar en méér. Landelijk verwierf ANBU bekendheid met nummers als ‘Barkie Op Zak’ en ‘Hoi Aangenaam’ met Bokoesam en Jacin Trill. Sinds 2018 treed Jiri11 op als solo-artiest en bracht hij nog een aantal succesvolle singles en EP’s uit. In 2022 gaat Jiri, mede dankzij de makersregeling, aan de slag met het ontwikkelen en presenteren van een volledig nieuwe liveshow én albumrelease.

Jiri is geïnterviewd door Jules Hameleers. Lees hier het volledige artikel.

Facebook Account
Instagram Account

 

 

MADOUX

Alt-pop artiest Madoux uit Maastricht, is de afgelopen jaren al gestaag aan het bouwen aan haar act. een tweetal EP’s, prachtige (live) videoclips, een succesvolle Popronde en een flinke lijst aan optredens zijn daar o.a. het bewijs van. Met behulp van de makersregeling gaat Madoux werken aan haar eerste album. Tijdens dit proces gaat ze meerdere (internationale) samenwerkingen op het gebied van marketing, management, songwriting en het produceren van haar album. Naast het album wordt er ook aan een bijpassende mini-docu gewerkt waarin het maakproces in de stijl van Manoux naar voren komt.

MADOUX is geïnterviewd door Jules Hameleers. Lees hier het volledige artikel.

Facebook Account
Instagram Account

 

Dishwasher_

Electro-jazz trio Dishwasher_ uit Maastricht en Brussel maakt Jazz voor de non-jazzbelievers. In de paar jaar dat het trio bestaat wonnen ze al Sounds Of Sprouts, Jazz Award Maastricht, Sound Track Oost-Vlaanderen en stonden ze in de top drie van Jazz Talent 2021. Dishwasher_ gaat in 2022 een album maken dat begin 2023 het licht zal zien. Dit album zal ten eerste een verzameling songs zijn voor hun fanbase. Daarnaast zal de plaat ook het eindresultaat zijn van een onderzoek naar hoe de band haar sound en volledige live-experience kan vangen in de studio zonder de vrijheid van improvisatie te verliezen. Dit gaat Dishwasher_ doen d.m.v. een uitgebreide studie naar de invloeden op hun eigen muziek, waarbij er meteen gekeken wordt naar hoe ze dit nog sterker kunnen neerzetten in hun eigen live set.

Dishwasher_ is geïnterviewd door Christa Koeyvoets. Lees hier het volledige artikel.

Facebook Account
Instagram Account

 

Mt.Atlas

Post-punk noise band Mt. Atlas uit Heerlen staat erom bekend dat ze dingen graag op hun eigen manier doen. De act won in 2018 Nu of Nooit en mocht daarom in 2019 Pinkpop openen. De band bedacht voorheen een fantasie wereld waarmee ze hun publiek naartoe namen tijdens liveshows, maar ook invisuele uitingen en hun muziek. Na een stille periode in de coronacrisis komt Mt. Atlas met een nieuw plan om de act de rebranden en stevig te herpositioneren in de Nederlandse popmuziek. Hiervoor wordt er een samenwerking aangegaan met meerdere partijen binnen en buiten de provincie, zodat de band kan werken aan een nieuwe (visuele) identiteit, muziek en natuurlijk een releasetour later dit jaar. Met behulp van de Makersregeling kunnen ze nog meer inzetten op het versterken van de samenwerkingen in de sector en zichzelf zo beter positioneren in de markt.

Mt.Atlas is geïnterviewd door Jules Hameleers. Lees hier het volledige artikel.

Facebook Account
Instagram Account

Triana y Luca

Jazz en wereldmuziek duo Triana y Luca uit Maastricht, maken muziek die de grenzen opzoekt tussen folklore en storytelling, gericht op het combineren van muzikale invloeden uit hun eigen cultuur en die van de culturen die zij tegenkomen in Nederland. Vanuit de Makersregeling krijgen zij ondersteunen om te onderzoeken hoe zij deze uitwisseling van stijlen nog sterken kunnen neerzetten in de aankomende opnames van hun nieuwe EP én de ontwikkeling van hun liveshow voor het nieuwe jaar.

Triana y Luca zijn geïnterviewd door Jules Hameleers. Lees hier het volledige artikel.

Facebook Account
Instagram Account

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht