Nieuws

Gehonoreerde aanvragen makersregeling 2021

Vanaf 1 januari 2021 kon je als uitvoerende Limburgse popmuzikant een aanvraag indienen bij Pop in Limburg ter ondersteuning van jouw project. 15 aanvragers mochten hun plan presenteren aan de externe beoordelingscommissie. Hieronder staan de 7 aanvragers die een bijdrage toegekend kregen. Lees snel meer over hun plannen!

Dols

De Indie-folkband ‘DOLS’, bestaande uit de tweelingsbroers Chris en Stijn, wisten vanuit hun woonkamer zich naar de echte grote publieken te spelen. Met hun melodische popsongs die over het grillige leven van alledag gaan, weten zij veel luisteraars te raken. Zij gaan dan ook graag het dialoog aan in hun muziek met film en fotografie. Daarbij willen zij via hun muziek een connectie maken tussen iets diep in hunzelf en de buitenwereld die hen omringt.

Vanuit de makersregeling krijgen ze de dan ook een bijdrage voor de uitvoering van hun project ‘Veurvaajers’. Deze bevindt zich op het snijvlak van popmuziek, fotokunst en geschiedenis. Tijdens dit project, over hun familie in de periode van 1780 tot 1980, zal DOLS werken aan 10 miniaturen over hun familie, een conceptalbum hierover in het Limburgs dialect en werken ze aan hun eigen bijhorende boek in het Nederlands. De commissie heeft aangegeven dat DOLS met deze aanvraag een hele sterke intrinsieke motivatie laat zien die goed onderbouwd is en ervoor zorgt dat ze met de vele samenwerkingen een verbindend project in de provincie in handen hebben. De vele creatieve uitingen die aan dit project gelinkt zijn geven DOLS de kans zich echt te ontwikkelen en een volgende stap in hun muzikale carrière te maken.

Beluister nu hun laatste single ‘Dundee’ of hun goed ontvangen titelloze debuut-EP (2016), met debuutalbum “Two & One” (2019) dat ‘vrijwel alle vinkjes afstreept’ (3voor12).

De broers DOLS zijn geïnterviewd door Christa Koeyvoets. Lees hier het volledige artikel. 

Facebook account

 

Mala

Singer-songwriter MALA schrijft persoonlijke (maar universele) songs met invloeden uit de country en folk. Met haar Kroatische achtergrond en met het verleden van haar familie, die moesten vluchten uit Kroatië tijdens een burgeroorlog, heeft ze veel boodschappen die ze wilt delen met ons door middel van haar songs. Als winnares van ‘Songs for Freedom’, met haar deelname aan het ‘Home Grown’ project, vele L1 interviews en met een eigen rapportage vanuit de ‘Week van de Limburgse Popmuziek’, was 2020 een succesvol jaar voor MALA. Ze is nu klaar voor een nieuwe stap in haar carrière en is nog lang niet klaar met verder groeien.

De makersregeling ondersteunt haar dan ook in haar opkomende album, waarbij ze acht andere vluchtelingen gaat interviewen om op deze manier andere families met hun verhaal ook een podium te geven. De verhalen en ontdekkingen die zij doet gaat ze vertalen naar muziek. Deze verhalen en de daar bijbehorende songs komen uiteindelijk samen op één album terecht. De commissie vond het project van MALA zeer nobel en tot de verbeelding spreken. Daarnaast past het zeer goed bij het profiel van MALA en de ontwikkeling die zij als artiest op dit moment doormaakt. Met een bijbehorend boek deelt ze haar belevenissen over de interviews en laat ze jou kennismaken met de acht vluchtelingen.

Beluister haar voorgaande single ‘Freedom Should be Free‘, over vrijheid, waarmee zij ‘Songs for Freedom’ won of één van haar andere succesvolle singles!

Mala is geïnterviewd door Wouter Greven, waarin ze een kijkje geeft in haar leven. Klik hier en lees het volledige artikel. 

Instagram account

Foreign Bloom

Het elektronische synthpop-duo Foreign Bloom, bestaande uit Jessica Kulka en Frederik Tings, komt uit Maastricht en samen creëren zij muziek met cinematografische en sferische invloeden. Met hun multidisciplinaire karakter valt Foreign Bloom echt op tussen de rest van de artiesten en kennen zij een eigen stijl. Met een eigen documentaire bij L1 (‘Foreign Bloom, behind the sounds’) en nieuwe projecten die eraan zullen komen in juni, is Foreign Bloom druk bezig met hun eigen muziek en is hun carrière volop in de bloei!

Vele songs en videoclips liggen al klaar, maar met de marketing en communicatie konden zij hulp gebruiken. Vandaar dat de makersregeling een bijdrage gaat leveren aan deze promotie rondom Foreign Bloom en daarbij zal er ook een marketingcampagne en Spotify-strategie worden uitgewerkt voor de act. De commissie vond Foreign Bloom muzikaal aanspreken en gaf aan dat de act goed planmatig te werk gaat. Het multidisciplinaire karakter van het project zorgt ervoor dat Foreign Bloom opvalt en echt haar eigen stijl verder kan gaan uitwerken. Foreign Bloom probeert mensen te inspireren met hun muziek en een community uit te bouwen, wordt jij ook deel van hun community?

Christa Koeyvoets ging met ze in gesprek, om de unieke combinatie van songs en cinema te verhelderen. Klik hier voor het interview. 

Beluister Foreign Bloom dan nu, met hun nummer ‘Can’t You See’, geniet je van hun elektronische synthpop.

Instagram account

ORKESTR

Spacerock band ORKESTR bestaat uit vier muzikanten die uit Horst aan de Maas komen. Ze ontmoetten elkaar, met al veel ervaringen uit voorgaande bands, en er was meteen een muzikale klik aanwezig. Al snel begonnen ze met schrijven en al snel ontstond hun eerste conceptalbum waarin alle songs samen een verhaal vormen. Hun eigen geluid, die beïnvloed wordt door onder andere invloeden van Pink Floyd en The Beatles, willen zij aan de rest van de wereld laten horen.

Spacerock band ORKESTR gaat de komende tijd dan ook werken aan hun debuutalbum en de daarbij behorende beeldregistratie. Door middel van het combineren van muziek en film wil de band een alternatieve werkelijkheid neerzetten en de luisteraar kunnen meenemen naar een realiteit waarin de geschiedenis niet heeft plaatsgevonden zoals wij weten en de wereld er nu heel anders uitziet. De commissie vond het plan van ORKESTR tot de verbeelding spreken en gaf aan dat de verschillende samenwerkingen en betrokkenen ervoor zorgen dat ze zeer benieuwd zijn naar het eindresultaat.

Wouter Greven ging met ze in gesprek, om meer te weten te komen over deze mysterieuze band. Klik hier voor het interview. 

Instagram account

Marshmallow Moonshine

Dialect-countrycollectief Marshmallow Moonshine is een Venlose band die countryrock speelt. De band bestaat uit professionele muzikanten die afkomstig zijn uit verschillende delen van Limburg. Met als grote inspiratiebron countryheld ‘Zack Brown’, speelden zij al 3 jaar de nummers van de Zac Brown Band, maar zijn ze nu klaar voor een nieuwe start binnen hun carrière. Zo willen zij hun eigen nummers gaan creëren in plaats van de covers. Met hun muziek willen zij een ansichtskaart zijn voor de hele Limburgse provincie. Het doel van hun muziek is dan ook om mensen buiten de provincie een andere, mooier, beeld te laten zien van Limburg dan alleen het typerende carnaval en het zuipen wat hierbij hoort.

Voor de makersregeling heeft Marshmallow Moonshine echter hulp gevraagd voor het opnemen van nieuwe, maar vooral eigen songs en wilden zij graag bij elk nieuw nummer een nieuwe videoclip. Elke videoclip zal opgenomen worden in een andere stad op regio van de provincie. Op deze manier kan de  buitenwereld ook zien wat moois er allemaal in deze provincie te vinden is. De commissie zag een project dat zeer duidelijk werd gepresenteerd en waar conceptueel goed over nagedacht is.

Marshmallow Moonshine is geïnterviewd door Wouter Greven. Daarin kom je meer te weten over de geschiedenis van de band en wat zij precies met de makersregeling in petto hebben. Klik hier voor het interview. 

Beluister nu hun populaire single ‘T’ is Good Vandaag’ en geniet van de dynamische countryrock muziek!

Instagram account
Facebook account

Yila

Rapper Yila is een MC uit Maastricht en brengt zijn nostaligsche songs tot leven met zijn eigen levensverhalen. Met zijn albums ‘Leven tot het Einde’ en ‘Gang van Zaken’ laat hij dit dan ook horen. Met al 10 jaar ervaringen in de Nederlandse en Belgische hiphop scene is hij groter dan ooit en blijft hij hard werken voor zijn carrière. Vele videoclips, songs en samenwerkingen deelde hij dan ook ook al met de wereld. Zo stond Yila in de finale van ‘Nu of Nooit’, trad hij al op het grote poppodium ‘WOO HAH’ in Tilburg op en gaf hij verder nog 200 andere liveshows!

Met de makersregeling heeft Yila dan ook gevraagd om een bijdrage aan zijn promotie en nieuwe opnames. Met een heel team op zich heen wilt hij volgens zijn planning een constante stroom aan content naar buiten brengen om zo continue top-of-mind te kunnen blijven bij zijn publiek. De wereld laten zien dat rapper Yila alive and kicking is, dat is zijn voornaamlijkste doel. De commissie zag dat Yila al een goed team om zich heen had gevormd waarmee de rapper zijn duidelijk opgestelde plan zeker tot een goed resultaat gaat weten te brengen.

Beluister nu zijn nieuwste song samen met RIGOUREUS ‘Schijn Bedriegt’!

Instagram account
Facebook account

Anna Nita

Soul-jazz artiest Anna Nita is een singer-songwriter die zich laat inspireren door jazz, R&B en souliconen zoals Amy Winehouse. Ze groeide op met een enorme liefde voor muziek en deed dan ook al snel mee aan optredens en muziekfestivals, maar ook studiosessies! In 2007 begon ze dan ook officieel haar eigen muziekcarrière als leadzangeres (en singer-songwriter) en bracht met haar liveband meteen haar eerste EP uit. Met haar EP scoorde ze dan ook meteen paar hits en zo ging haar muziekcarrière officieel van start. Haar muziek valt te herkennen aan de scherpe teksten over thema’s als empowerment en overgevoeligheid. 2020 was dan ook het jaar dat Anna Nita volledig alles in haar opnam om zichzelf goed te ontwikkelen als een zelfstandige artiest. Ze is klaar voor een andere succesvol jaar als artiest.

Anna Nita heeft dan ook een aanvraag ingediend voor het openemen van haar tweede EP! Met haar tweede EP wilt zij dan ook, gedurende een halfjaar, iedere week met verschillende muzikanten in de studio gaan werken. Op deze manier wilt ze haar creatieve dromen verklanken. De commissie heeft aangegeven dat Anna Nita met haar plan laat zien dat ze de afgelopen jaren hard gewerkt heeft en zich al goed ontwikkeld heeft. Door middel van deze bijdrage krijgt ze de kans om haar act verder te ontwikkelen en nog beter in de sector te plaatsen.

Beluister nu één van haar populairste songs ‘Cloud Nine’ en laat je leiden door haar inspiratievolle soul-jazz muziek.

Anna Nita is geïnterviewd door Christa Koeyvoets. Lees het volledige verhaal hier. 

Instagram account

Facebook account

Gerelateerde artikelen met Gehonoreerde aanvragen makersregeling 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht