Nieuws

Gehonoreerde aanvragen makersregeling 2021 bekend

De afgelopen 3 maanden hebben Limburgse (pop)muzikanten weer de kans gehad om een plan te schrijven ter ondersteuning van hun project voor de Makersregeling 2021. Op 14 maart 2021 mochten 15 aanvragers hun plannen (via ZOOM) pitchen aan een externe beoordelingscommissie. Na de openbare presentaties is de commissie in beraad gegaan om te bepalen wie er kan rekenen op een financiële bijdrage.  Mede dankzij de financiële samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg was er €30.000 beschikbaar en zijn in totaal 7 aanvragers gehonoreerd.

De makersregeling is bedoeld voor popmuzikanten die professioneel in de muzieksector opereren en planmatig hun carrière pad vormgeven. Pop in Limburg richt zich op pre- tot mid-career popmuzikanten die een financieel steuntje in de rug nodig hebben om tot een volgende tour, geluidsdrager, een multi- of interdisciplinaire samenwerking te komen. Pop in Limburg richt zich op popmuzikanten die naast financiële steun gebaat zijn bij inhoudelijke begeleiding in hun ontwikkelingstraject.  Voor 2021 is de makersregeling gesloten, maar Limburgse (pop)muzikanten kunnen vanaf 1 januari 2022 weer een plan indienen. Tot die tijd kunnen muzikanten gebruik maken van andere financiële regelingen die Pop in Limburg en Limburgse initiatieven aanbieden.

Gehonoreerde aanvragen 2021
De zeven gehonoreerde aanvragers zijn: De Indie- folkband ‘DOLS, Singer-songwriter ‘Mala’,  Het elektronische synthpop-duo ‘Foreign Bloom’, De Spacerock band ‘ORKESTR’,  De Country Rockband ‘Marshmallow Moonshine’, Rapper ‘Yila’ en Soul-jazz artiest ‘Anna Nita’. Al hun plannen zijn te lezen op deze website: https://www.popinlimburg.nl/gehonoreerde-aanvragen-makersregeling-2021/

Voor meer informatie over deze regeling
Gaat u naar https://www.popinlimburg.nl/popadvies/muzikanten-bands-djs/makersregeling-popmuziek-limburg/

Gerelateerde artikelen met Gehonoreerde aanvragen makersregeling 2021 bekend

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht