Nieuws

Gallowstreet met nieuw album ‘Battleplan’ naar Venlo

Op zaterdag 26 mei komt Gallowstreet naar Grenswerk. Gallowstreet heeft zich binnen 2 jaar naar de Nederlandse frontlinie geblazen zonder een eigen LP. Na het verschijnen van de eerste EP en het releasen van de single Hattori door de Paradiso Vinyl Club, inclusief remix van de smaakmakers van Kraak & Smaak, volgt nu het debuutalbum van dit imposante blazerscollectief. De kaartverkoop is meteen begonnen via www.grenswerk.nl en de verschillende voorverkooppunten.

Gallowstreet, de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek. Dit veelkoppige collectief speelde afgelopen festivalzomer al op Dour, North Sea Jazz, Lowlands en Into the Great Wide Open. Maar ook speelden ze in Venlo op Zomerparkfeest. De sfeer die Gallowstreet neerzet op festivals haalden ze naar de club met hun eigen avond: “Enter the Gallowstreet”, waarvan de eerste twee edities uitverkochten. Met “Battleplan” laat Gallowstreet een nieuw geluid horen binnen het aanbod aan instrumentale blaasmuziek.

“Battleplan” is een analoog, op long- en spierkracht gebaseerd geluid, geïnspireerd door de diverse sounds van het nachtleven in de hoofdstad. Van hiphop tot house, Gallowstreet neemt de muziek die geproduceerd zou worden door synthesizers en drumcomputers en haalt ze door de analoge kopermolen. Met “Battleplan” en hun liveshow geeft Gallowstreet live muziek met blazers waarop gedanst kan worden de plek terug die door komst van de DJ-cultuur verloren leek gegaan. Titeltrack Battleplan belicht een andere kant van de groep. Naast grootse, dynamische melodieën laat Gallowstreet ook zien dat ze niet altijd hun overweldigende energie hoeven aan te spreken, dat het ook kan lonen om klein te beginnen en vervolgens los te breken wanneer het nodig is. Met “Battleplan” zoekt de groep naar nieuwe manieren om blazers en percussie te mengen in een breed palet aan tracks.

Gerelateerde artikelen met Gallowstreet met nieuw album ‘Battleplan’ naar Venlo

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht