Nieuws

Franse Eurovisiefinalist Barbara Pravi met nieuwe theatertour naar Maastricht

Barbara Pravi komt naar de Nederlandse theaters! De Franse chanteuse is vooral bekend van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam waar ze de tweede plaats bereikte met haar inmiddels platina single Voilà. Barbara Pravi is op maandag 27 maart 2023 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start vrijdag 13 mei om 10.00 uur.

 

Eurovisie Songfestival

Barbara Pravi gooide hoge ogen op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam, waar ze met haar single Voilà de tweede plaats, en daarmee Frankrijks beste resultaat sinds 1991, behaalde. Hiervoor was ze echter al eerder betrokken bij het alom bekende festival. Ze schreef samen met Franse artiest Igit twee nummers voor Frankrijks deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival van 2019 en 2020. Hun nummer J’imagine, gezongen door Valentina, won uiteindelijk de festivaleditie van 2020.

Franse chansonmuziek in een hedendaagse interpretatie

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie; ze laat zich vooral inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel, Edith Piaf en Georges Brassens en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van de chanson. Naast haar inmiddels met platina bekroonde single Voilà bracht Pravi eind vorig jaar haar debuutalbum On n’enferme pas les oiseaux uit. Het album behaalde in diverse landen de albumlijsten en kreeg positieve kritieken.

Multicultureel & maatschappelijk betrokken

De in Parijs geboren zangeres heet eigenlijk Piévic met de achternaam en heeft een multiculturele achtergrond. Haar familie heeft namelijk Servische, Iraanse, Algerijnse en Poolse roots. Ze koos voor Pravi (Servisch voor authentiek) als artiestennaam om haar Servische grootvader te eren.

Naast haar muzikale carrière is Pravi ook betrokken bij maatschappelijke zaken als vrouwenrechten en de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Zo droeg ze onder anderen bij aan het lied Debout les femmes, het officiële lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouvement de Libération des Femmes).

Praktische informatie en speeldata

Barbara Pravi staat op maandag 27 maart 2023 met haar Theatertour in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start vrijdag 13 mei om 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen met Franse Eurovisiefinalist Barbara Pravi met nieuwe theatertour naar Maastricht

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht