Nieuws

Frans Pollux naar Carré

Grootste optreden uit zijn carrière, in het hart van Amsterdam

Op 19 januari 2020 klimt Frans Pollux over de kloof tussen Randstad en Randland. En hoe: die zondag geeft de Limburger met zijn band een avondvullend concert in het grootste, mooiste en beroemdste theater van Nederland: POLLUX DUIT CARRÉ. In Amsterdam dus. Het is zijn grootste show ooit. De kaartverkoop voor deze éénmalige gebeurtenis start op zaterdag 22 juni om 10:00 uur via franspollux.nl. Pollux organiseert dit optreden samen met concertorganisator Friendly Fire.

Frans Pollux (1977) groeide op in Venlo, bleef in Venlo, kreeg er een vriendin, kinderen en een huis, gaat wel eens op vakantie maar keert altijd weer naar Venlo terug, en hij zal – zo ligt het in de lijn der verwachting – uiteindelijk in Venlo sterven. Eerder al zong hij zijn dialectliedjes in heel het land, van Zeist tot Den Haag en van Friesland tot in Paradiso.

Oevre
Pollux heeft inmiddels een enorm oeuvre aan dialectliedjes (meer dan tien albums, vaste notering in de Top2000 van Radio 2, winnaar van allerlei prijzen voor muziek en teksten zoals die van ‘beste Limburgse liedje aller tijden’) en zijn composities voor films, musicals en toneelproducties ademen een verankering aan zijn geboortestad.

Dat stadje aan de Maas waar ooit Caesar en Napoleon rondliepen, staat tegenwoordig vooral bekend om haar culturele export. Theatermakers, schrijvers, filmers, muzikanten en acteurs (onder wie Theu Boermans, Huub Stapel, Peter Buwalda, Jim Taihuttu, Baer Traa, Chantal Janzen en Pieter Kuijpers) verraden dat er iets bijzonders aan de hand is met die grensplaats van nog geen 100.000 inwoners. Wat? Dat weet Frans Pollux, in het dagelijks leven televisiemaker, schrijver en columnist.

Kloof

Met gevaar voor eigen leven klimt Pollux over de diepe kloof tussen Randstad en Randland, op weg naar Amsterdam. In het hart van de grote wereld, op de bühne van Carré, zal hij die wereld toespreken. En toezingen. In het Venloos dialect. Een daad van welhaast revolutionaire orde.

In een avondvullend liedjesprogramma met zijn vaste band (BJ Baartmans, Emil Szarkowicz, Sjoerd Rutten, Rob Geboers en Alexander Op het Veld) en ongetwijfeld waanzinnige gasten zal Pollux uitleggen wat het leven als Venlonaar de moeite waard maakt. Daarvoor is overtuigingskracht nodig, beseft Pollux, zeker in Amsterdam. En moed. Die gaat hij de komende maanden verzamelen. Het optreden start om 19:00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Het optreden zal ruimschoots voor vertrek van de laatste treinen afgelopen zijn.

POLUX DUIT CARRÉ
Zondag 19 januari 2020

Aanvang 19:00 uur, einde +/- 21:30

Kaartverkoop start 22 juni om 10:00 uur

Kaarten via www.franspollux.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht