Nieuws

Fonds Cultuurparticipatie opent nieuwe regeling Talentontwikkeling

De afgelopen vier jaar heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie zo’n 150 verschillende projecten ondersteund waarin talentontwikkeling centraal stond. Het vervolg hierop is de nieuwe, brede subsidieregeling Talentontwikkeling.  Deze regeling is geopend van dinsdag 19 april 2022 tot en met woensdag 28 augustus 2024, 17.00 uur Nederlandse tijd. Hiermee geeft het fonds een impuls aan culturele initiatieven voor talentontwikkeling binnen het gehele koninkrijk, waarbij de focus ligt op talenten die actief zijn in informele netwerken.

Door talenten in informeel georganiseerde disciplines en netwerken te ondersteunen willen we hen met deze regeling kansen bieden om hun kwaliteiten te herkennen, te erkennen én te ontwikkelen. Via deze regeling geven we een impuls aan de ontwikkelmogelijkheden die buiten de formele of geïnstitutionaliseerde context plaats vindt. Ook zetten we in op de bevordering van de door- en uitstroom van talenten die informeel leren, door het verbeteren van de infrastructuur voor talentontwikkeling in regio’s en via routes naast of aanvullend op het kunstvakonderwijs.

Binnen de regeling talentontwikkeling hebben we vier subsidiemogelijkheden:

  • Urban arts talent (€ 10.000 – € 25.000) – gericht op individuele urban arts talenten, die zich als maker ontwikkelen onder begeleiding van professionals en diverse mentoren.
  • Urban arts coach (€ 25.000 – € 50.000) – gericht op individuele urban arts coaches, die zich als autodidacte coach van cultuurmakers verder ontwikkelen onder begeleiding van professionals.
  • Talentontwikkeling in informele netwerken (€ 10.000 – € 75.000) – gericht op trajecten voor groepen talenten binnen informele netwerken die drempels ervaren bij hun (door)ontwikkeling op het gebied van cultuurparticipatie.
  • Versterking Talentketen (€ 25.000 – € 50.000) – gericht op talentontwikkelaars die zich willen verdiepen in de wijze waarop het leerproces van een talent zich vormt en die dit methodisch willen vastleggen om daarmee de informele sector duurzaam te versterken.

De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld tot het (jaar)budget is bereikt.

De regeling is op 19 april geopend en is te vinden via deze link.

Als je vragen hebt over de voorwaarden of als je wilt weten of je plannen aansluiten bij een van de subsidiemogelijkheden benader de adviseurs van het fonds dan. Ze staan je graag te woord en adviseren je over de mogelijkheden.

Neem contact op met:
Eylem Tanir voor vragen over Urban arts talent en Urban arts coach (e.tanir@cultuurparticipatie.nl / 06 155 941 26) of

Annemarije Chamuleau voor vragen over Talentontwikkeling in Informele netwerken en Versterking Talentketen (a.chamuleau@cultuurparticipatie.nl / 06-155 484 10).

Gerelateerde artikelen met Fonds Cultuurparticipatie opent nieuwe regeling Talentontwikkeling

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht