Nieuws

Floortje Hover – Nederlandstalige Kleinkunstpop

“als Pinkpop belt voor een akoestisch optreden in The Garden of Love zal ik daar zeker geen nee tegen zeggen”

Floortje Hover ( 1995) timmert al een aantal jaren flink aan de weg. In eerste instantie voorzichtig met alleen haar gitaar en haar eigen kleinkunstachtige liedjes, maar tegenwoordig ook met een stevige liveband.
Inmiddels heeft ze twee albums op haar naam staan. ‘Onderweg’ (2016) en ‘Verder Weg’ (2019). Haar het songwriterbloed blijft stromen dus schrijft ze nog steeds nieuwe nummers. Dat doet ze in de Nederlandse taal. Haar Limburgse herkomst verloochent zich niet en dat hoor je in haar prettige zachte zuidelijke tongval. Floortje speelt tegenwoordig liefst met haar eigen live-band bestaande uit Niels Hochstenbach op drums, Carsten Hupperetz op bas en Pim Müller op gitaar en toetsen.

Wat wapenfeiten:
2016 – Release Debuutalbum ‘Onderweg’
2018 – Winnen COC songfestival Amsterdam met ‘Isabelle’
2019 – Optreden Vondelparktheater ihkv. Pride Amsterdam 2019 – Release album ‘Verder weg’
2019 – Optredens in o.a. De Stemming (L1), Cultuurcafé (L1) en Sjpek mit eier ( OR6)
2019 – Schrijfopdracht Provincie Limburg voor Sportgala Limburg ‘Gaan voor Goud’
2020 – release van diverse nieuwe liedjes

Ook in 2020 gaat Floortje met haar band verder op de ingeslagen weg. Inmiddels zijn er alweer studio-opnames geweest voor twee nieuwe releases, waaronder het olympische spelen-nummer ‘Gaan voor Goud’ een uptempo poppy song die later dit voorjaar zal verschijnen.
“Natuurlijk vind ik het nog steeds leuk om solo-optredens te verzorgen, liefst laat ik mijn liedjes horen met de hele band erbij. Het zou mooi zijn wanneer we deze zomer op wat festivals zouden kunnen spelen. Daar komt mijn muziek prima tot zijn recht” zo vertelt een enthousiaste Floortje. “Maar mijn liedjes lenen zich ook heel goed voor -kleinschalige- festivals. En als Pinkpop belt voor een akoestisch optreden in The Garden of Love zal ik daar zeker geen nee tegen zeggen” voegt ze daar met een knipoog aan toe.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht