Nieuws

Finalisten Nu of Nooit 2019 bekend!

Afgelopen maand streden er 25 acts in 5 voorrondes door de hele provincie voor een plek in de finale van Nu of Nooit. Elk weekend in oktober vonden er voorrondes plaats in de professionele poppodia van Limburg, te weten Poppodium Volt, Poppodium Grenswerk, Muziekcentrum de Bosuil, ECI Cultuurfabriek, en als laatste op 25 oktober in Poppodium Nieuwe Nor. Om 01.00 uur werd in de volle zaal van de Nieuwe Nor bekendgemaakt welke 5 acts als beste van alle voorrondes zijn beoordeeld door de professionele vakjury en geselecteerd zijn voor de finale van Nu of Nooit 2019! Deze finale zal plaatsvinden op 8 december in de Muziekgieterij te Maastricht. De winnaar van Nu of Nooit mag Pinkpop 2020 openen en krijgt budget om te investeren in zijn/haar act.

De volgende acts zijn in willekeurige volgorde geselecteerd voor de finale van Nu of Nooit 2019:
A MINOR PROBLEM
ELLE HOLLIS
ENDEAVOUR
HOAGY
MAXIME X GLYN

Deze vijf acts werden, tijdens de laatste voorronde in Poppodium Nieuwe Nor, uitgeroepen tot finalisten van Nu of Nooit 2019. Zij strijden op zondag 8 december a.s. in de finale om de titel en natuurlijk om die felbegeerde hoofdprijs: het openen van Pinkpop 2020! De finale vindt plaats in de Muziekgieterij te Maastricht.

Een ticket voor de finale kost €8,- en is verkrijgbaar via de website:https://muziekgieterij.nl/event/nu-of-nooit-2019-finale/. De dagkassa bedraagt € 10,-, mits niet uitverkocht.

Ook werden er, naast de bekendmaking van de finalisten, tijdens de voorronde in de Nieuwe Nor nog drie andere prijzen uitgereikt: De ‘Boeking van de Avond’ ging naar A Minor Problem , die nog een keer terug mogen komen bij de Nieuwe Nor om een show te spelen; ‘Muzikant van de avond’ was Lonneke Zijlstra (Elle Hollis); en A Minor Problem kreeg tijdens álle voorrondes de meeste publieksstemmen en won daarmee de publiekprijs ter waarde van 1000,- euro!

Finalisten coaching dagen
Voorafgaand aan de finale worden de vijf finalisten intensief gecoacht. Tijdens de eerste coaching dag op zondag 17 november in de dependance van het Conservatorium van Maastricht gaan de geselecteerde acts onder begeleiding van professionele muzikale coaches uit de Nederlandse muziekindustrie werken aan hun muziek.  De tweede coaching dag vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek op zondag 24 november. Hier krijgen de deelnemers allerlei zakelijke workshops op maat. Zo gaan ze o.a. met Ton van der Werf (Endewerf Management, docent aan HKU & Conservatorium Amsterdam) en Cyriel Marijnissen (Het Agentschap, C! Producties) persoonlijk aan de slag om te kijken naar de strategie en promo van hun act. Pop in Limburg wil de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voorbereiden op de finale.
Finale Nu of Nooit 2019 | zondag 8 december | Muziekgieterij, Maastricht:
Deuren open: 13:00 uur | Programma: 14:00 – 18:00 uur

Gerelateerde artikelen met Finalisten Nu of Nooit 2019 bekend!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht