Nieuws

Finalisten Nu of Nooit 2018 bekend!

Afgelopen maand streden er 25 acts in 5 voorrondes door de hele provincie voor een plek in de finale van Nu of Nooit. Elk weekend in oktober vonden er voorrondes plaats in de professionele poppodia van Limburg, te weten Muziekcentrum de Bosuil, Poppodium Grenswerk, Poppodium Volt, Poppodium NIEUWE NOR, en als laatste op 26 oktober in Muziekgieterij Maastricht. Om 01.00 uur werd in een volle Muziekgieterij bekendgemaakt welke 5 acts als beste van alle voorrondes zijn beoordeeld door de professionele vakjury en geselecteerd zijn voor de finale van Nu of Nooit 2018! Deze finale zal plaatsvinden op 8 december in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De winnaar van Nu of Nooit mag Pinkpop 2019 openen en krijgt budget om te investeren in zijn/haar act.

De volgende acts zijn in willekeurige volgorde geselecteerd voor de finale van Nu of Nooit 2018:


Geoff Wyld
psychedelisch, indie, rock
Vaals
social media

OLIVER
alternatieve pop/rock
Heerlen
social media

Mt. Atlas
stoner/grunge
Heerlen
social media

Yila
hiphop
Maastricht
social media 

OOST.
alternatieve indie rock
Maastricht
social media 

 

Deze vijf acts werden zojuist, tijdens de laatste voorronde in Muziekgieterij Maastricht, uitgeroepen tot finalisten van Nu of Nooit 2018. Zij strijden op zaterdag 8 december a.s. in de finale om de titel en natuurlijk om die felbegeerde hoofdprijs: het openen van Pinkpop 2019! De finale vindt plaats in ECI Cultuurfabriek te Roermond. Een ticket voor de finale kost € 8,- en is verkrijgbaar via de website: https://www.ecicultuurfabriek.nl/. De dagkassa bedraagt € 10,-, mits niet uitverkocht.

Ook werden er, naast de bekendmaking van de finalisten, tijdens de voorronde in de Muziekgieterij nog drie andere prijzen uitgereikt: De ‘Boeking van de Avond’ ging naar OLIVER, die nog een keer terug mogen komen bij de Muziekgieterij om een show te spelen; ‘Muzikant van de avond’ was Melvin Hardin; en Austin Leaves kreeg tijdens álle voorrondes de meeste publieksstemmen en won daarmee de publiekprijs ter waarde van 1000,- euro!

Finalisten coaching dagen

Voorafgaand aan de finale worden de vijf finalisten intensief gecoacht. Tijdens de eerste coaching dag op zondag 18 november in de dependance van het Conservatorium van Maastricht gaan de geselecteerde acts onder begeleiding van professionele muzikale coaches uit de Nederlandse muziekindustrie werken aan hun muziek.  De tweede coaching dag vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek op zondag 25 november. Hier krijgen de deelnemers allerlei zakelijke workshops op maat. Zo gaan ze met Ton van der Werf (Endewerf Management, docent aan HKU & Conservatorium Amsterdam), Cyriel Marijnissen (Brandmanager Jett Rebel) en Robbin Gielen (tourmanager Anneke van Giersbergen) persoonlijk aan de slag om te kijken naar de strategie en promo van hun act. Pop in Limburg wil de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voorbereiden op de finale.

Finale Nu of Nooit 2018

Datum: Zaterdag 8 december 2017

Locatie: ECI Cultuurfabriek, Roermond

Deur: 20:00 u. / Aanvang: 21:00 u.

Tickets: € 8,- / https://www.ecicultuurfabriek.nl/.

 

Voor meer info over de finale van Nu of Nooit, bezoek ons op facebook en check het evenement: https://www.facebook.com/popinlimburg/

Foto: René Bradwolff

Gerelateerde artikelen met Finalisten Nu of Nooit 2018 bekend!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht